Bertus Borgers & The Young Retro’s release tour

Zwolle – In het kader van de release van het album ‘LEGACY' spelen Bertus Borgers & The Young Retro's op donderdag 19 november in poppodium Hedon in Zwolle.

10112015bertus_borgers.jpg
Foto: Mike Roelofs

Het op 6 november jongstleden verschenen ‘LEGACY' bevat een selectie songs uit Borgers' omvangrijke oeuvre dat hij sinds circa 1970 opbouwde, nu opnieuw uitgevoerd door een drietal begin-twintigers. "Met The Young Retro's speel ik het repertoire dat ik speelde toen ik hun leeftijd had. Ik ben in jaren ouder dan deze drie jongens samen, maar hoe deze muziek over het voetlicht gebracht moet worden, daar waren we het snel over eens", aldus de 68-jarige Borgers. De eerste single van het album – ‘Under City Lights' – is inmiddels digitaal beschikbaar.

Op ‘LEGACY' zijn nummers van Dirty Underwear uit de jaren zestig, de underground van Mr. Albert Show en klassiekers van Sweetd'Buster te vinden. Geïnspireerd door de vrijheid die Bertus ervoer in de muziek die hij rond 1970 creëerde, besloot hij in zijn repertoire van toen te duiken en een aantal jonge muzikanten – gitarist Gio Sliwa, bassist Maurice Christian George en drummer Wouter ‘Bertho'Mollen – te vragen er hun energie en interpretatie op los te laten. Borgers: "Ik introduceerde hen in onze muziek die destijds vaak ontstond in een underground sfeer en die gespeeld werd vanuit een anti-establishment houding. We gebruikten daarbij vrije songvormen beïnvloed door allerlei soorten muziek, er was ruimte om te improviseren en we zochten naar manieren om traditionele instrumenten experimenteel te laten klinken. Het bleek dat mijn songs van vroeger voor deze jongens geen revolutionaire lading meer hadden, maar dat zij daarentegen, in de traditie van rockmuziek, hier wel met veel energie hun ideeën over sound en performance in kwijt konden. Met deze jongens klonk deze muziek weer springlevend." De show in Hedon begint om 21.00 u, de entree bedraagt € 15,00.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer