Tine Nouwen geeft lezing in Oosterkerk

Zwolle – Tine Nouwen verzorgt op woensdagmorgen 18 november in de Oosterkerk te Zwolle een lezing over het Weihnachtsoratorium van Schütz. Een van de mooiste en oudste kerstoratoria is dat van Heinrich Schütz, geboren in 1585 en overleden in 1672. "Hij werd ‘de vader van de Duitse muziek' genoemd en de grootste musicus van zijn eeuw".

Schütz schreef het werk toen hij vijfenzeventig was en noemde zijn oratorium Weihnachtshistorien, geschiedenis van Kerstmis, waarin hij nauwgezet het evangelieverhaal volgt. In een lezing met veel muziekvoorbeelden zal Tine Nouwen dit ontroerend mooie werk laten horen. Speciale aandacht besteedt ze aan de relatie tussen tekst en muziek. Voor Schütz vormden de woorden van de evangelist het hart van zijn compositie en met zijn muziek schilderde hij het kerstverhaal in bijzonder mooie kleuren. Tine Nouwen is een bekend musicologe uit het plaatsje Nederland in de provincie Overijssel. Ze heeft een brede kennis op het gebied van muziek en geeft ook regelmatig zelf cursussen.

Toegang is 5 euro inclusief koffie/thee. Iedereen is van harte welkom. Aanvang: 10.00 uur. Adres: Koewegje 2 nabij de Turfmarkt.

Artikel delen:

Reageer