Jeugd in actie voor digitale voetbalmuur

Zwolle – Een Sutu is een interactieve digitale voetbalmuur die uitnodigt om te bewegen en de voetbaltechniek bevordert. En het is heel leuk om te doen. Jongeren uit Holtenbroek willen dan ook graag een Sutu in park de West-as. Om een bijdrage te leveren in de kosten voor de aanleg van de Sutu, gaan ze in de wijk huis-aan-huis lege statiegeldflessen inzamelen. De gemeente en Travers Welzijn ondersteunen het initiatief.

p1010121.jpg 

Jongeren gaan binnenkort twee aan twee bij de huizen langs om te vragen of u ook lege statiegeldflessen heeft. U kunt de jongeren herkennen doordat zij een geplastificeerde flyer bij zich hebben waarop een foto van de Sutu en het logo van Travers Welzijn staan. Mocht u niet thuis zijn dan kunt u de lege flessen ook inleveren in het wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20. De actie duurt tot en met 18 december. Als u nog vragen heeft over de inzameling kunt u bellen met E. Aslan via het telefoonnummer van het wijkcentrum Holtenbroek: (038) 4224933 of via e-mail e.aslan@travers.nl. De gemeente Zwolle en Travers Welzijn ondersteunen het initiatief om sport, spel, bewegen en gezondheid onder jongeren te stimuleren.

Artikel delen:
Reacties 16
  1. Het voordeel van een Sutu is dat je er ook educatieve programma's op kunt tonen. Zo breng je het nieuws en de ontwikkelingen dichter bij het kind. Bijvoorbeeld een speech van de minister president. Dat is het beste wapen tegen normvervaging.

  2. Leuk initiatief. Misschien kunnen jullie ook een bus plaatsen bij de lege flessen inname in Winkelcentrum Dobbe, dan gooi ik daar mijn statiegeld bon wel in. Persoonlijk doe ik dat liever dan dat het voor ÊÊn of ander Oost-Europees land wordt gebruikt.

  3. Super gozers, die zelf iets willen doen om hun eigen wijk leuker te maken. Holtenbroek, gefeliciteerd met zulke wijkbewoners!!!!!!!!:D:D

    Een trotse Holtenbroekse

  4. Goed initiatief. Johan Cruyff Court is ook nog steeds iets waar heel veel gebruik van gemaakt wordt. Vaak waar men zelf inspanning voor levert wordt zuinig mee omgegaan. Jammer dat toch een aantal mensen dan zo negatief zich uitlaten, dat verdienen ze niet.
    En inderdaad Holtenbroek is een kleurijke wijk maar waar dus wel iedereen met elkaar meedenkt.

Reageer