Het Nationaal Schoolontbijt Zwolle

Zwolle – Basisschool De Zuidster heeft donderdagmorgen meegedaan met Het Nationaal Schoolontbijt om zo te ervaren hoe leuk het is om de dag goed te beginnen samen met je klasgenoten.

nationaal_schoolontbijt.jpg 

Wethouder Brink schoof donderdag aan bij de kinderen van groep 7 om gezellig samen te ontbijten en vooral de verhalen van de kinderen te horen. Bijvoorbeeld over de snoepopbrengst van Sint Maarten, wat volgens de wethouder de kinderen erg bezig hield. Na het ontbijt mochten de kinderen vragen stellen aan de Wethouder. Ruim 500.000 kinderen ontbijten samen op zo'n 2.600 basisscholen in Nederland. Zwolle doet net als in zo'n 245 andere Nederlandse gemeenten mee aan het schoolontbijt. Het zogenaamde Burgemeestersontbijt vond donderdag plaats met groep 6 van basisschool Het Stroomdal uit de Aa landen. Burgemeester Meijer betaalde symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meenamen met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. herman denkt aan die 3000 kinderen die onder de zwolse armoedegrens leven.
    hoe zou het daarmee gegaan zijn tijdens het schoolontbijt. een lekker gekookt eitje en een kaiser bolletje met roomboter? ik vrees het ergste. gek dat ik er niets over lees. het goeie doel van deze actie zou deze groep kinderen moeten zijn, onze toekomst! het zou mooi zijn als deze sympathieke wethouder zijn tanden daarin gaat zetten!!

  2. Een goed initiatief en dan toch weer iemand die dit negatief gaat interpreteren. Het is toch niet te geloven wat een azijnpissers hier rondlopen.

    Holland op zijn zeikerigst.

    Vrolijke modus weer aan.
    Goed dat er weer aandacht aan het nut van een ontbijt geschonken wordt. Helaas gaan er nog steeds kinderen naar school zonder ontbijt. Dit komt meestal wegens een gebrek aan tijd op de ochtend maar het blijkt zo belangrijk voor de concentratie van het eerste deel van de dag.

Reageer