Zaalvoetballers KPS en Present aan kop

Zwolle – De zaalvoetbalcompetitie werkt rustig toe richting de winterstop. Het is nu al aardig zichtbaar, welke teams gaan strijden voor de (hoofd)prijzen en wie wellicht moeten vechten voor lijfsbehoud. De uitslagen in de 2e klasse A waren niet verrassend. De favorieten voor de titel maakten geen fouten en wisten allemaal hun wedstrijden in winst om te zetten.

Zo was koploper Present met 10-4 te sterk voor Blue Sakura. Won Corporate Matchfixing met 6-2 van het nog ongeslagen 2 ConneXt Zwolle. City Snack noteerde met 11-1 de dubbele cijfers tegen de zaalvoetballers van de supportersclub PEC Zwolle. Asero Futsal was met 7-1 oppermachtig in het duel tegen Bola-Lah! Satu. Verder won AA Taxi Zwolle met 11-2 van OHM. Café Lucky moest afgelopen woensdag de koppositie inleveren na verlies tegen de 'oudgedienden' van Opgezwolle. Het was Opgezwolle die continue op voorsprong wist te komen tegen de jeugdige spelers van Café Lucky. In de 2e helft wist Willem Bel Café Lucky op gelijke hoogte te brengen. Vervolgens gaf de routine en de rust van Opgezwolle de doorslag. Door 'gemopper' onderling bij Lucky werd vergeten te voetballen en was de tweede seizoensnederlaag met 7-9 een feit.

Bafana Bafana wist zichzelf te belonen en pakte de koppositie over in de 1e klasse A na een ruime 8-4 zege tegen Minoyu Restaurant. Cycloon wist de aansluiting te behouden door een magere 2-1 winst op Trias. Exact wist de kansenregen tegen de Belgische Keizer 1 niet te benutten en verloor met 2-5. VIPS pakten drie punten van Argos Bebemus.
 
KPS Steigerbouw lijkt de absolute favoriet voor de titel in 2e klasse B na wederom een winstpartij. Volgende week woensdag staat de topper op het programma tegen de nummer 2 van de ranglijst Bouwbedrijf Salverda. Beide debutanten wisten gisteren te winnen. KPS Steigerbouw won met 6-2 van Brockbernd en Bouwbedrijf Salverda met 16-3 van Keijl Flevo Holland. Bij Keijl wil het nog steeds niet lukken dit seizoen, mede door afwezigheid van basisspelers. De terugkeer van keeper Schiere voor Macs Moves bleek te werken als 'Haarlemmer smeerolie', gezien de ruime 7-1 zege op The Black Ties. Ramenblinderzwolle.nl kwam met een 4-8 nederlaag tegen ZVT Edon tekort. Campingteam3 en All Stars verdeelden de punten met een 4-4 gelijkspel.
 
Koploper AVC heeft de 'moeilijke wedstrijd tegen Karba met 7-5 weten te winnen en verstevigde hiermee de koppositie. Promovendus Le Gong blijft in de buurt voor de titelrace in de 2e klasse B door een krappe 4-3 overwinning op IJsselhallen Zwolle. Outsport moest een 2-5 nederlaag slikken tegen Amicitia Fortior. Het harde maar faire duel tussen Zwolle Zuid en Styrinth in de kelder van de 2e klasse B werd nipt met 4-3 gewonnen door Styrinth. Allesoverrechten.nl wist aansluiting met de top te behouden door een 3-2 zege op Ghana'82.
 
De volgende speeldata zijn op maandag 16 november en woensdag 18 november. Een aantal mooie affiches staan op het programma op maandag 16 november tussen Tabonon Sportschool en VT Benz. In de 2e klasse A tussen Present en Citysnack FC. Woensdag 18 november kruisen KPS Steigerbouw en Bouwbedrijf Salverda de ‘degens’ in de 2e klasse B. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij.
 
Het 38ste Jopie van Kilsdonktoernooi staat voor de deur en begint aardig ‘vol’ te stromen richting het maximale aantal teams. 
 
Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma de website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.
Artikel delen:

Reageer