Allerlaatste jazzconcert in Statenzaal

Zwolle – Vrijdagavond 13 november vindt het allerlaatste jazzconcert in de Statenzaal plaats. Zosja heeft de eer om deze laatste editie van All that jazz de zaal te betoveren met haar acting skills en enorme liefde voor jazz, pop en wereldmuziek. Altijd zoekende naar eigenheid, puurheid en vrijheid in de muziek.

12112015zosja.jpg 

Zosja El Rhazi groeide op in Drenthe en werd door haar moeder (klassiek zangeres) al vroeg enthousiast gemaakt voor muziek. In 1999 begon ze aan de Acteursopleiding van de Theaterschool in Utrecht en begon daarnaast in bandjes te spelen. In 2003 deed ze auditie bij Idols I en drong door tot de eindrondes. Hierna hakte ze de knoop door en besloot haar zang naar een hoger level te brengen. Ze meldde zich aan bij het Conservatorium en verdiepte zich in verschillende muziekstijlen als jazz, electro, latin en opera. Tijdens deze studie stond ze veelvuldig op verschillende podia in binnen- en buitenland.

Zosja studeerde in 2008 summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, hoofdvak Jazz Zang, bijvak Klassieke Zang. Tijdens haar opleiding heeft ze o.a. samengewerkt met Ge Titulaer, Lydia van Dam, Edwin Rutten, Greetje Kauffeld, Mark Murphy en Sheila Jordan.
Sinds september 2010 is ze verbonden als hoofdvakdocente aan het Artez Conservatorium in Zwolle (Jazz & Pop) en Enschede (Popacademie). In 2011 richtte zij samen haar eigen band Zosja op met Lucas Meijers (gitaar),

Daniel van Dalen (drums) en Pieter Althuis (contrabas). Het album Around the Sun is in 2015 uitgebracht. Zosja mengt haar acting skills met een enorme liefde voor jazz, pop en wereldmuziek tot een unieke performance. Altijd zoekende naar eigenheid, puurheid en vrijheid in de muziek. All that jazz met Zosja start vrijdag 13 november om 20.30 in de Statenzaal van Stadkamer Centrum (Diezerstraat 80). De entree bedraagt € 8,00 euro (Voordeelmetjebiebpas € 7,00 euro). Reserveren is mogelijk via www.lezenenlenen.stadkamer.nl.

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer