Week van de mantelzorgers in Zwolle

Zwolle – Maar liefst 610 Zwolse mantelzorgers waren dinsdag 10 november van de partij bij diverse activiteiten in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Tot en met volgende week dinsdag zijn er nog meer activiteiten die in het teken staan van mantelzorg en ontspanning en verdieping voor mantelzorgers bieden.

Mantelzorgers die nog meer willen genieten van een moment voor zichzelf, of andere mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp mantelzorg, kunnen nog tot en met dinsdag aanstaande naar andere activiteiten die worden georganiseerd vanwege de Week van de Mantelzorg.
"Vrijdag 13 november staan de deuren van het Sociaal Wijk Team west in Cultuurhuis Stadshagen speciaal voor mantelzorgers open, van 10.00 tot 12.00 uur. Medewerkers van het Sociaal Wijk Team, Steunpunt Mantelzorg en Mindfit zijn er voor vragen en informatie over voorzieningen voor onder andere de hulpvrager, respijtzorg, mantelzorgwaardering en ontmoeting met andere mantelzorgers", zegt Ineke van Stekelenborg, regisseur Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet!

En in de avond op vrijdag 13 november is er een activiteit voor jonge mantelzorgers (12-18 jaar). Zij kunnen deelnemen aan een rapworkshop van De Fakkelteit. Jonge mantelzorgers zijn thuiswonende kinderen of jongeren die zorgen voor een ouder, een broertje of zusje of een ander (inwonend) familielid met een chronische ziekte of beperking. De jonge mantelzorgers kunnen zich aanmelden tot vrijdag 12.00 uur via Janneke Kramer van Steunpunt Mantelzorg (j.kramer@zwolledoet.nl .Speciaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in autisme en aanverwante stoornissen organiseert NVA Zwolle op dinsdag 17 november een filmavond in multifunctioneel centrum De Bolder. De film heet: ‘Ivo een jongen met Asperger in het voortgezet onderwijs'. Na de film is er ruimte voor vragen. Dit is slechts een greep uit het aanbod, kijk voor het hele programma van de Week van de Mantelzorg op www.mantelzorgzwolle.nl/weekvandemantelzorg.

De activiteiten die op dinsdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, zijn georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!) in samenwerking met de werkgroep Dag van de Mantelzorg en het Zwolse bedrijfsleven, leverden enthousiaste reacties van de aanwezige mantelzorgers op. "Iedereen vond de film ‘Holland – natuur in de Delta' prachtig. Volgens sommigen was hij zelfs ontroerend mooi", blikt Van Stekelenburg terug. "Bij de high tea die door Deltion College was aangeboden, vonden mantelzorgers het met name prettig dat ze andere mantelzorgers ontmoetten en met hen in gesprek konden. De mantelzorgers genoten van de lekkernijen die studenten hadden bereid. En de lange rijen voor Museum de Fundatie en de opkomst bij een uitverkocht Odeon voor het concert New Master on tour lieten zien dat ook deze culturele activiteiten door de mantelzorgers worden gewaardeerd."

Wat normaliter op 10 november de Dag van de Mantelzorg is, is dit jaar in Zwolle een volledige Week van de Mantelzorg. Voor Zwolse mantelzorgers wordt vanaf 9 november, in de Week van de Mantelzorg, een uitgebreid programma van activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd.
De activiteiten worden in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen mede mogelijk gemaakt door Museum de Fundatie, de Zwolse Theaters, Deltion College, Filmtheater Fraterhuis, De Fakkelteit en Hedon. Bij de organisatie van de Dag van de Mantelzorg in Zwolle zijn de volgende organisaties betrokken: Gemeente Zwolle, Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!), Mantelzorg Adviesraad, Driezorg, MEE IJsseloevers, Woonzorgconcern IJsselheem, Zorgspectrum 't Zand, Mindfit, Protestantse Gemeente Zwolle en de Vogellanden, centrum voor revalidatie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer