Expositie kunstenaar Rudy Simon in Het Langhuis

In de Zwolse binnenstad opent op 22 november een nieuwe tentoonstelling. Kunstenaar Rudy Simon is in het middeleeuwse pand Het Langhuis te zien met zijn expositie: Hyperfocus.

De kunstenaar gaat de afgelopen jaren als het witte konijn door het leven, met een horloge dat steevast twee dagen achterloopt. Verloren in zijn eigen wereld die hij langzaam laat oprijzen uit duizenden stukjes populierenhout. Uren achtereen zaagt, snijdt en plakt hij gedreven door de drang tot creatie. Geen rust kunnen vinden tot het onbekende doel is bereikt. Deze expositie is het werk van een romanticus die de zin boven het nut plaatst. Met werk dat voortkomt uit zelfbeschouwing, emotie, intuïtie, spontaniteit en een grote verbeelding . Een stil protest tegen de steriele, ingekaderde, digitale wereld waarin de rede centraal staat. Werk waar zowel de kunstenaar als de bezoeker met elke blik weer iets nieuws ontdekt. Een labyrint waarin je jezelf kunt verliezen. Tijdens de opening zal filosoof Onno Zijlstra spreken over: Kunst, waar is het goed voor? Naar aanleiding van het werk van Rudy Simon. Hiernaast is er muziek van Jarno en de Tamme DJ. 

Het Langhuis is een kunstenaarsinitiatief en expositieruimte voor hedendaagse beeldende kunst. De expositieruimte bevindt zich sinds 1976 in een monumentaal pand in de oude binnenstad van Zwolle. Het hele jaar door worden er unieke tentoonstellingen georganiseerd. Iedereen is welkom bij de opening om 16.00 uur. Hierna is de expositie nog tot en met 27 december te bezoeken tijdens de openingstijden van Het Langhuis: woensdag t/m zondag tussen 13u30 en 17.00 uur. Toegang is gratis.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. kunst en muziek.
    zwolse grootheden als willem doorschot en titus leeser hadden hier niet van kunnen dromen.
    Het langhuis is sinds jaar en dag een expositieruimte waar grote namen hun kunst uitdragen.
    Als men van mening is dat herman zijn pappenheimers niet kent, zit men ernaast! herman zou graag meer lokaal talent zien!

Reageer