Basketballen tegen andere Zwolse scholen

Zwolle – Het schoolbasketbaltoernooi is vaste prik op de kalender van schoolsporttoernooien in Zwolle. Ook dit jaar geven SportService Zwolle, Be Quick'28 basketbal en Landstede Basketbal leerlingen uit groep 7 en 8 van Zwolse basisscholen de kans om tegen elkaar te basketballen.

12112015schoolbasketbal.jpg

Op woensdag 18 november verandert het Landstede Sportcentrum in een waar basketbal paleis. Het basketbaltoernooi is populair onder de scholen. Dit jaar doen er maar liefst 55 teams mee om de schoolbasketbaltitel van 2015 te bemachtigen. Tijdens het toernooi wordt er vijf tegen vijf gespeeld in gemengde teams. De deelnemende teams zijn verdeeld over elf poules. De poulewinnaars en dé overall beste nummer twee plaatsen zich voor de kwartfinales. In de kwart- en halve finale wordt gespeeld via een ‘afvalsysteem', waarna drie teams in de finalepoule de strijd met elkaar aangaan om de stadstitel.

"Basketbal is een leuke en snelle teamsport. Het is een uitdaging om telkens alert te blijven en snel te reageren op spelwisselingen. Daarnaast is het teamgevoel erg belangrijk. Het is mooi om te zien hoe de teams gedurende het toernooi steeds beter op elkaar ingespeeld raken en naar elkaar toe groeien. Ik heb erg veel zin in aanstaande woensdag!", legt Dennis ter Bruggen van SportService Zwolle uit. Lijkt het je leuk om te komen kijken? Dat kan! Je bent van 13:30 tot 17:30 uur van harte welkom in het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle!

Artikel delen:

Reageer