Sinterklaasfeest voor kinderen van minima

Zwolle – Zo'n 12.000 gasten, die op of onder de armoedegrens leven, zijn op 28 november aanstaande te gast in alle Pathé-, Movie Unlimited en Foroxitybioscopen door heel Nederland. Maar liefst 700 vrijwilligers zijn die dag op de been om het Sterrenfonds Sintfeest tot een succes te maken. In Zwolle worden zo'n 550 gasten verwacht.

sint_familie_bauer_jongleert_met_pepernoten.jpg Foto: Hfoto

In Zwolle zijn voor gezinnen die bekend zijn bij bijvoorbeeld Voedselbank, Stichting Leergeld of schuldsanering nog plaatsen beschikbaar via info@sterrenfonds.nl. "Ouders met tranen, terwijl de kids zingen, springen en dansen…." Het is de vierde keer dat het Sterrenfonds Sintfeest wordt georganiseerd. Een volledig 'aangekleed' evenement: de film De Club van Sinterklaas & de Verdwenen Schoentjes wordt bekeken, in hopelijk iedere bioscoop komt een Sint met Pieten op bezoek, er is voor alle gasten een drankje en iets lekkers en natuurlijk gaan alle kinderen weer met een cadeau naar huis. Frans Bauer, ambassadeur Sterrenfonds: "Het is ieder jaar weer een geweldige sfeer! Lekker naar de film is voor de meeste van onze jonge gasten helemaal nieuw. Pepernootje erbij en dan komen Sinterklaas en de Pieten ook nog even langs met cadeautjes. Al die blije kindjes, vol verwachting over wat komen gaat. Kindjes voor wie het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. In Nederland leven maar liefst 1 op de 8 kinderen in armoede….."

Het Sinterklaasfeest van het Sterrenfonds wordt gevierd in Almelo, Amersfoort, Amsterdam (2 bioscopen), Arnhem, Breda, Delft, Den Haag (3 bioscopen), Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Kampen, Maastricht, Roermond, Rotterdam (2 bioscopen), Sittard, Tilburg, Utrecht, Zaandam, Zevenaar en Zwolle.
Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. 

De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer