Vuurwerk alleen op Oudejaarsavond

Zwolle – Vuurwerk mag in Zwolle, net als in alle andere gemeenten in Nederland, vanaf 18.00 uur op oudejaarsdag afgestoken worden. Carbidschieten mag in Zwolle wel de gehele dag, maar alleen op een aantal aangewezen locaties in en rond de stad.

melkbusschieten_park_hogenkamp_03.jpg 

Zwolle maakt een uitzondering voor carbid schieten maar dit is wel al aan een aantal voorwaarden gebonden. Carbid schieten mag bijvoorbeeld alleen op een aantal aangewezen locaties en de minimum leeftijd van de carbidschieters is zestien jaar.  In de maand december zal bekend worden gemaakt op welke locaties dit jaar carbid geschoten mag worden. Op andere locaties zal het carbid schieten niet toegestaan worden. De afgelopen jaren kwamen klachten over vuurwerkoverlast vooral uit de wijken Stadshagen, Ittersum en de Aa-landen. Bij de komende jaarwisseling houdt de politie daar in het toezicht rekening mee.

Artikel delen:
Reacties 40
 1. Vindt het echt belachelijk dat je vanaf 1800 mag schieten ik ken het niet anders dan van 10 sochtend tot 0200 snachts. Weer 1 van de nederlandse dingen wat wordt afgepakt.

 2. Ik ben 37 en ken het wel degelijk anders. Toen ik er nog geld aan uit gaf (lees: voor ik het stappen ontdekte), was het van 0:00 tot 2:00.

  En dat mag van mij wel weer terug. Traditiewijs slaat overdag afsteken nergens op.

 3. Maik, zeur niet zo man, prima dat de gemeente aangeeft wanneer er geknald mag worden. Heeft helemaal niks met beperking vd Nederlandse cultuur te maken.

 4. Onzin! De linke zeurende massa krijgt weer eens haar zin. Er kwamen veel klachten uit bepaalde wijken… dapper hoor! De politie bellen op kleine kinderen. Met zulke mensen win je de oorlog.

  Hier in zuid wordt gewoon de hele dag geschoten, kinderen houden de oogjes open en als de politie komt zijn ze toevallig net even binnen.

  En alle mensen die kindertjes erbij willen naaien door de politie te bellen, dapper hoor, blijf dan ook eens om 12 uur binnen ipv lekker hypocriet naar andersmans vuurwerk te gaan kijken, stelletje zielige mensen.

 5. haha, heerlijk weer, deze jaarlijks terugkerende discussie! Ik wacht ook nog op het bericht over de Kerstmaaltijden voor de minima en de daaropvolgende reacties. Reacties staan altijd garant voor lekker leesvoer en amusement.;)

 6. Laat die kids lekker de hele dag knallen. Waarom mag het verkapte zuipfestijn, carbidschieten wel de hele dag? Dat is een stuk irritanter dan een paar kinderen die wat af willen steken.

 7. Mijn straat veranderd elk jaar in een ALEPPO van rondvliegende onzin. Kinderen die vuurwerk afsteken zijn erger dan alle voetbalhooligans en Syrie gangers bij elkaar. Opsluiten dat TUIG en drie maanden lang schoonmaakwerk laten doen. Mijn grootmoeder heeft vier jaar geleden een LAWINEPIJL tegen haar hoofd gekregen. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat er van haar HOOFD is overgebleven. Als de duivel zich voortplant worden er kinderen met vuurwerk geboren.

 8. Bericht door Henkiepenkie, op 13 november 2015 8:21

  Zeg Maik, wat is er nog meer voor 'Nederlands ding' van je afgenomen, de beheersing van de taal?

  Haha! 🙂

  Volgens mij doen ze er beter aan toe te staan vanaf 10 uur 's ochtends vuurwerk af te steken en wat meer energie te steken in handhaving!
  En dus regelen dat mensen die nu al bezig zijn met knallen daar de gevolgen van ondervinden!
  Zelf heb ik er nooit veel behoefte aan gehad, maar ik gun de jeugd toch wel hun jaarlijkse lolletje. Kom op mensen, het is maar even. Neem dan als goed voornemen dat je een ander wat gunt!

 9. Ik vind vuurwerk prima, maar het zou fijn zijn als
  het ook weer opgeruimd wordt. Want dat wordt door
  de jeugd en ouders haast niet meer gedaan.:(

 10. Ik zie zelf ook niets in een totaalverbod, maar het beperken van de afsteektijden vind ik wel een goede zet. Ben het zeker met Japser een, weer lekker zoals vroeger van 00:00 tot 02:00. Nu al een verbetering door het van 18:00 – 02:00 te houden, maar als er niet op gehandhaafd wordt heeft het weinig betekenis.

  En ik ben echt niet vergeten hoe ik zelf vroeger de hele dag met vuurwerk over straat liep, maar herinner me ook nog de vernielzucht die je op die dag zag: Brievenbussen, prullenbakken, verkeersborden, bushokjes, etc.

  Daarnaast zou men de verkooptijden weer lekker terug moeten schroeven naar alleen 31 december. Het is absurd hoeveel vuurwerk er op 29 en 30 december al afgestoken wordt.

 11. Belachelijk dat men vuurwerk ?berhaupt toestaat, zeker met het oog op alle "vluchtelingen" die hier in Zwolle bivakeren. Misschien kan de gemeente Zwolle een algemeen vuurwerkverbod bewerkstelligen voor de Kamperpoort en de ijsselhallen. Wat zullen deze mensen angstige dagen tegemoet zien.

 12. Wat een aanstellerij allemaal. Die ene dag in het jaar. Laat ze lekker van 10.00 tot 02.00 afsteken. Ze kunnen beter degenen aanpakken die er niet goed mee omgaan of gewoon goede voorlichting geven.

 13. Ik vraag mij af welke leipo bij de gemeente het elk jaar in zijn verweekte hersens haalt om een vergunning af te geven voor het carbid afschieten in het Schellerpark terwijl daar op amper een paar meter afstand een Kinderboerderij is en een hondenuitlaat / hondenlosloopgebied waar redelijk veel mensen met hun honden komen wandelen. Zijn jullie bij de gemeente soms hondenhaters?
  Het zou fijn zijn als er eens een andere plaats aangewezen wordt voor het carbidschieten. Nog fijner zou het zijn als het carbid schieten in de woonwijk verboden wordt. Het zou ook fijn zijn als het toch nog gebeurt de groep waar de vergunning voor afgegeven wordt ook verplicht wordt op het nadien opruimen van alle rotzooi. Waarom moeten wij als omwonenden en belastingbetaler hier voor opdraaien?

 14. Al enkele jaren knal ik in de ochtend een paar keer met de melkbus in de straat. Galmt mooi hard door en de buren (met huisdieren en kinderen) vinden het geweldig!

 15. Ik heb andere tijden gekend toen mog je knallen op de dagen dat het verkocht mocht wordeb van smorgens acht tot savonds acht en op oudjaarsdag van smorgens acht tot 1 jan 8 uur savonds gelul vind ik nu van 18.00 uur ik trek me erniks van aan ik heb ookmijn eigen wed

 16. Mijn kinderen mogen al dagen van te voren de hele dag knallen vinden ze mooi en ik zelf ook,Kunnen ze geen melkbus in de Ijsselhal zelf afschieten zal mooi galmen.

 17. Als je even langs de ijsselhallen gaat pecman, kan je al die asielzoekers uitleggen wat oud en nieuw is en dat we dan vuurwerk afsteken. Zullen er genoeg zijn die het zelf ook mooi vinden. En waar was jij in de frontlinie voor asielzoekers toen we nog een echt asielzoekerscentrum hadden?

  Enfin, kan niet wachten tot het oud en nieuw is, mooi carbid schieten in zwolle zuid.

 18. Onze konijnen staat stijf van de stress tijdens oud en nieuw. Gewoon niet leuk meer. Er op carbid schieten op een andere plaats dan toegestaan, zouden ze meer moeten handhaven. Bij elke dreun schrik ik me een ongeluk!

 19. @Sjuul, op 13 november 2015 9:51

  Kun je een nog ongeloofwaardiger trollverhaal verzinnen? 😀

  Nergens een nieuwsbericht te vinden van een oma vs lawinepijl terwijl zoiets mij aardig nieuwswaardig lijkt. Erg interessant ook je hoofdlettergebruik en waar het opsluiten van kinderen en de 3 maanden schoonmaken gebaseerd op zijn is mij een compleet raadsel.

  Alvast een goed uiteinde!

 20. Bericht door does, op 13 november 2015 17:47

  Onze konijnen staat stijf van de stress tijdens oud en nieuw

  Dan smaken ze ook niet meer als ze zoveel stress hebben gehad

 21. Onze konijnen staat stijf van de stress tijdens oud en nieuw

  Dan smaken ze ook niet meer als ze zoveel stress hebben gehad

  die moeten al in de pan met kerst 😀

 22. Misschien kunnen we handtekeningen verzamelen om te voorkomen dat er rotjes en carbid worden afgestoken rondom de Kamperpoort en de ijsselhallen dan kan doen misschien zijn konijnen daar ook stallen ( als de asielzoekers zijn konijnen niet verorberen)

 23. Als ik het goed begrepen heb zijn er met de jaarwisseling geen asielzoekers meer in de IJsselhallen. De opvang is volgens eerdere berichten tot december. Dus dat zal het probleem niet zijn.

  Maar ik zou ook wel willen dat er alleen van 24:00 tot 2:00 uur geschoten werd.

 24. Zo mijne heren….over vuurwerk gesproken.
  .. allemaal Parijs gezien vanavond???? Neem er lekker eentje in huis!!! Vuurwerk gegarandeerd!!!

 25. subsidie vooe zeikers en die een ander geen plezier gunnen en ook zelf geen jeugt heeft geha dat zijn zielige mensen altijd wat te mekeren bha maar ik vermaak me wel op 31 dec

 26. Vuurwerk zijn explosieven, punt. Hou het ver weg bij kinderen. Ik erger me gek dat er op oudjaarsdag mensen rondlopen die zich gedragen als rocky bilboa. Helemaal los gaan, je volledig kapotzuipen, spullen vernielen en anderen lastigvallen. Als je zoveel tekort komt in je dagelijks leven organiseer je toch gewoon een keer met z'n allen een f#ck alles dag? Een stadion afhuren en alles en iedereen slopen. (Mac3parck?):D

Reageer