SP: kindpakket voor kinderen in armoede

Zwolle – Er moet een kindpakket komen voor de 3000 kinderen die in Zwolle in armoede leven. Dat stelt de Zwolse SP vandaag voor bij de behandeling van de begroting in de gemeenteraad. De afgelopen jaren is het aantal kinderen dat onder 115% van het sociaal minimum fors gestegen. De afgelopen 4 jaar is dit aantal met 25% gegroeid naar 3000. De SP vindt dit een onacceptabele situatie.

Uit tal van onderzoeken blijkt dat structurele armoede voor kinderen slecht is voor hun ontwikkeling en vaak leidt tot isolement. Andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, organiseren een jaarlijks 'kindpakket' waarbij kinderen die in armoede opgroeien jaarlijk bijvoorbeeld kleding of speelgoedbonnen krijgen. De SP wil iets vergelijkbaars in Zwolle en heeft daarvoor een voorstel gedaan. SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: "De situatie van kinderen in armoede in de stad is echt schrijnend. Hier kunnen en moeten wij als overheid meer doen. Een kindpakket lost niet alle problemen op, maar kan voor deze kinderen wel net een extra steuntje zijn als ze dat nodig hebben."

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Kennelijk is de SP de enige partij die zich daar in Zwolle echt druk over maakt. De andere partijen in ons college van B&W moeten zich schamen.

 2. Ja hoor Boeland, de PVV roept veel, maar steunt heeft voor wetten gestemd die het minima nog moeilijker maken. De SP is de enige partij die echt iets doet!

 3. Correctie;

  Ja hoor Boeland, de PVV roept veel, maar heeft voor wetten gestemd die het de minima nog moeilijker maken. De SP is de enige partij die echt iets doet!

 4. oud nieuws, maar mooi dat de sp dit opppakt.
  edoch een kanttekening moet gemaakt worden.
  het valt mij op dat er met dit soort nieuws pas achteraf wordt gereageerd en plannen worden gemaakt. laten we wel zijn dit is geen nieuws, dit is van de week bekend gemaakt. nou gaan we als een soort reclamefolder onszelf op de borst slaan en zeggen, "kijk ons eens" .

  oud nieuws jongens, kom op!! doe hier wat aan zorg dat die pakketten er gisteren al lagen. Actie mensen, de tijd loopt door!!

  Als men van mening is dat Herman, woonachtig aan de groene strip zich dit niet aantrekt, dan zit men ernaast. maar herman wordt het zat om alles maar te moeten voorkauwen. daar wordt herman niet voor betaald!

Reageer