Provinciale kleindiershow in ZBC hal

Zwolle – Vorig jaar werd het evenement noodgedwongen geannuleerd vanwege de vogelgriep. Dit jaar staat de organisatie weer op scherp om er een prachtig evenement van te maken. 27 en 28 november is in de ZBC hal voor de dertiende keer de Zwolse Kleindier- en Vogelshow.

Het is bovendien de 47e Provinciale Bondstentoonstelling. De meest bijzondere kippen, cavia's, konijnen, duiven, eenden en andere siervogels en kleindieren zijn vanaf vrijdagavond 19.30 uur t/m zaterdag 16.30 uur tentoongesteld. Naast de dieren zijn er leuke stands van onder meer groen en dier gerelateerde opleidingen. Mbo-studenten van Landstede en de Groene Welle en vo-leerlingen van TalentStad helpen mee in de organisatie. Een aantal kreeg bovendien een gastles en gaat vrijdag, tijdens de keuringsdag op excursie naar de tentoonstelling. De kleindiershow is al jaren een leuke onderwijs praktijkomgeving. Het onderwijs is al meer dan tien jaar betrokken bij het evenement.

De show is te bezoeken op vrijdag 27 november van 19.30 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 28 november van 10.00 tot 16.30 uur. Locatie is ZBC hal aan de Ossenkamp 5 in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. 27 en 28 november is niet a.s. weekend maar over twee weken. En niet vermeld maar ook deelnemer aan deze show vogelvereniging "de Goudvink"uit Westenholte. Met een mooie collectie siervogels o.a. Zang, Kleur en Postuurkanaries, een grote diversiteit aan Tropische vogels, Grote en kleine Parkieten, exotische duiven en verschillende insecten-etende vogels.

Reageer