Hospice Zwolle is er bijna!

Zwolle – Na jaren van voorbereiding en ruim een half jaar bouwen is het zover, Hospice Zwolle opent zijn deuren. Op 10 en 11 december wordt dit officieel gevierd met genodigden, op zaterdag 12 december met een open dag voor alle belangstellenden. Begin januari 2016 gaat het huis open voor de eerste gasten.

De officiële openingshandeling wordt op vrijdag 11 december verricht door burgemeester Henk Jan Meijer. Een dag later, zaterdag 12 december, is er tussen 10.00 en 14.00 uur open huis voor iedereen die het huis aan de Wipstrikkerallee graag van binnen wil zien. Een dag eerder, donderdag 10 december, is gereserveerd voor de vrijwilligers die het huis gaan bemensen. Tijdens deze speciale openingsbijeenkomst, waarbij wethouder Nelleke Vedelaar aanwezig zal zijn, krijgen zij als eerste de gelegenheid om kennis te maken met het huis, de coördinatoren en met elkaar.

Onder het motto Samen voor Hospice Zwolle heeft een groot aantal vrijwilligers zich jarenlang ingezet om een droom te verwezenlijken – het realiseren van een bijna-thuis-huis in Zwolle. Vele Zwollenaren, niet-Zwollenaren, organisaties, fondsen en stichtingen voelden zich eveneens aangesproken. Zij leverden en leveren de noodzakelijke financiële bijdragen en ondersteuning, waardoor realisatie van Hospice Zwolle mogelijk is geworden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Prachtig dat dit met elkaar gerealiseerd is, dit kan naast het hospice bij Zandhove, een mooie plek zijn voor de laatste dagen in het leven van mensen

Reageer