Politie houdt twee jongens aan voor heling

Zwolle – Op donderdagmiddag 12 november hield de politie op de Voorsterweg een 17-jarige jongen uit Zwolle staande voor een controle. Bij de controle bleek dat de jongen reed op een scooter waarvan het chassisnummer weg was gevijld. De politie wilde de scooter voor onderzoek in beslag nemen maar had op dat moment geen vervoersmogelijkheid voor de scooter.

politie_logo_4.jpg 

Met de 17-jarige jongen werd afgesproken dat hij direct naar het bureau zou rijden met de scooter. Als onderpand hield de politie het rij- en kentekenbewijs. De jongen reed echter naar huis en meldde vervolgens wat later dat de scooter was gestolen. De politie hield de 17-jarige jongen later op de middag aan. De politie ging op zoek naar de scooter maar vond die niet bij het huis van de jongen. Wel werden er spullen aangetroffen die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig waren. In de woning was een 18-jarige jongen uit Zwolle aanwezig. De politie hield ook hem aan op verdenking van heling.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Wat een domme domme agenten. Snappen ze nou dat ze door dit soort acties niet meer serieus genomen worden?!

    Een dief op een gestolen scooter, onverzekerd (Dus bij een ongeluk kan de tegenpartij fluiten naar zijn/haar geld) vragen of hij de scooter braaf naar het politiebureau wil brengen.

    Flater van het jaar! #FAIL

Reageer