Driezorg, Deltion en Windesheim openen leerafdelingen

Zingen, bewegen op muziek en koffiedrinken. Op 31 oktober verzorgen studenten van Deltion College en Windesheim een middag voor een groep bewoners van Driezorg-locaties De Kievitsbloem en Arcadia. Het feestelijke programma vormt het officiële startpunt van twee nieuwe leerafdelingen binnen zorginstelling Driezorg. De samenwerkende partners willen er voor zorgen dat de mbo-studenten van Deltion en hbo-studenten van Windesheim het werk in de ouderenzorg in de vingers leren krijgen.

Om de toegenomen en veranderende vraag naar zorg voor ouderen het hoofd te bieden, hebben de Zwolse organisaties Driezorg, Deltion en Windesheim de handen ineen geslagen. De twee onderwijsinstellingen willen hun studenten kennis laten maken met het eigen karakter van ouderenzorg en hen opleiden tot vakbekwame zorgverleners en welzijnswerkers. Ook Driezorg als organisatie voor wonen, zorg en welzijn heeft er belang bij dat jongeren zich verdiepen in de ouderenzorg en in de praktijk ervaren dat dit werk afwisselend is en voldoening geeft.

 

Studenten dragen een grote verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen op de leerafdelingen van de Driezorg-locaties De Kievietsbloem en Arcadia. Een leerafdeling biedt studenten hierdoor beduidend meer dan een stageplek. De medewerkers van Driezorg nemen hierbij veel meer een coachende rol en blijven de kwaliteit van de zorg garanderen. De studenten worden daarnaast begeleid door docenten vanuit Deltion en Windesheim.

De samenwerking met Driezorg biedt mbo-studenten Verzorging en Welzijn en hbo-studenten Verpleegkunde de mogelijkheid om zeer waardevolle praktijkervaring op te doen in dit specifieke werkveld. Bovendien leren de mbo’ers en hbo’ers met elkaar samen te werken, iets wat in hun latere beroep aan de orde van de dag is. De vruchten die de bewoners van De Kievietsbloem en Arcadia plukken zijn op korte termijn vooral de extra impulsen van de jonge zorgverleners in hun omgeving. Op langere termijn stimuleren de leerafdelingen de aanwas van nieuwe vakbekwame zorgverleners.

Driezorg:Stichting voor wonen, zorg en welzijn met 8 locaties in en om Zwolle, waar aan circa 1200 cliënten een volledig zorgpakket geboden wordt, waarbij de factor Welzijn centraal staat. Er bestaan plannen voor uitbreiding van het aantal locaties, waarbij er één thans gebouwd wordt (Stadshagen) en er één in de ontwikkelingsfase is (Westenholte). Bij Driezorg werken ruim 700 medewerkers en 400 vrijwilligers.

Deltion College: Het Deltion College is een Regionaal OpleidingenCentrum (ROC) en biedt in Zwolle en omgeving meer dan 400 opleidingstrajecten aan in bijna alle sectoren. Er is ruimte voor persoonlijk contact, goede begeleiding en individuele aandacht. Praktijkgericht onderwijs vormt het uitgangspunt.

Windesheim: Met een breed aanbod van hbo- en post-hbo-opleidingen, cursussen en trainingen, 17.000 studenten en duizenden cursisten is Windesheim in Zwolle een van de grotere instellingen voor hoger onderwijs in Nederland. De hogeschool staat landelijk bekend om de kwaliteit van de opleidingen en de begeleiding van studenten.

 

 

Artikel delen:

Reageer