Kunst na Arbeid actief met Sinterklaas en Kerst

Zwolle – Muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) is dit jaar opnieuw gevraagd om de intocht van Sinterklaas in Zwolle-Zuid te begeleiden. Het A-orkerst en de Slagwerkgroep onthalen op zaterdag 28 november om 9.30 Sinterklaas en de Pieten bij de IJsselcentrale/de dijk Beekmanpad. Daarna begeleiden we de goedheiligman en zijn Pieten naar het Winkelcentrum van Zwolle Zuid.

Traditiegetrouw verzorgt Kunst na Arbeid ook dit jaar een Kerstconcert in Woonzorgcentrum De Kievitsbloem in Zwolle-Zuid. Op maandag 14 december vanaf 19.30 speelt het A-orkest voor de bewoners van de Kievietsbloem. Op het programma staan onder meer: Festive Christmas, The Spirit of Christmas, Most Wonderful Time of the Year, We Wish You a Merry Christmas. Met de bewoners samen wordt Nu Zijt Wellekome en Eer zij god in onze dagen gespeeld. 

Kunst na Arbeid is een bloeiende muziekvereniging. Met bijna 70 leden is KNA een van de grotere verenigingen in Zwolle. De fanfare, onder leiding van dirigent Martin Oosterwijk, heeft een A-orkest voor gevorderde leden en een B- en C-orkest voor leerlingen en beginnende leden. De bijzondere eigen jeugdopleiding trekt veel jongeren naar KNA.
 
Kunst na Arbeid hoort echt bij Zwolle-Zuid. Dat blijkt wel uit de vele optredens en acties in dit deel van Zwolle. Maar KNA schittert ook geregeld in de rest van de stad. Jaarlijks verzorgen het A-orkest en de drumband van KNA straatoptredens, zoals op Koningsdag, de intocht van Sinterklaas, tijdens de Week van de Amateurkunst en de Hanze Trophy van SVI. Geregeld geeft KNA concerten, zoals het Nieuwjaarsconcert en de jaarlijkse concerten bij de IJsselbolder en verzorgingshuis de Kivietsbloem.
 
Naast de orkesten en de drumband zijn er ook nog de Knollentrekkers. Deze blaaskapel van KNA is de hofkapel van de carnavalsvereniging de Tonnezotters. Binnen of buiten, zij zetten de boel bij feestelijke gelegenheden geregeld op stelten. De traditionele perkplantenmarkt in winkelcentrum Zwolle-Zuid is daar een mooi voorbeeld van. Jaarlijks geeft KNA ook een wijkconcert voor de vele donateurs die de vereniging ondersteunen.
Artikel delen:

Reageer