Nieuwe Prins voor de Deurzakkers

Zwolle – Om “11 over 11” kwam Prins Bike 1 (Henk Gerrits, samen met adjudanten Binnenband (Jan Brouwer) en Buitenband (John Baltes) tevoorschijn uit een giga Simson “bandenplakdoos” in het Veurströateheinekenhuus (Bloopers). De 48e Hoogheid van CV De Deurzakkers werd vrijdagavond geïntroduceerd door een spectaculaire film. Zijn Leus luid: “Met Prins Bike op het bal wordt het een Knallend carnaval”.

deurzakkers-125.jpg 

Met De muziek van Pardoes en Rob Hollander maakten de Deurzakkers er weer een feest van! De eerste Prinses van de vereniging moest natuurlijk wel eerst op ludieke manier “afgevoerd” worden, daar hebben de 12 actieve vorsten van cv De Deurzakkers uitgebreid over nagedacht in Shotto. Nadat Prinses Assepoester de bezoekende verenigingen ontvangen had, haar afscheidsrede voorgelezen en de laatste onderscheidingen uitgedeeld te hebben werd het tijd om haar, en de stiefzusters, uit de taak te ontheffen en om te kleden. Na een jaar “in the spotlight” te hebben gestaan is het tijd om weer een meer bescheiden rol te pakken.

deurzakkers-33.jpg

deurzakkers-114.jpg

deurzakkers-83.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Ze is omgekleed in een “pechburka” om vervolgens een aantal tests te ondergaan. Ze mocht laten zien dat ze, ondanks twee keer verloren te hebben van de vorsten met de biertap wedstrijden, het tappen wel kan. Ook heeft ze op nieuwe glimmende klompjes met hoge hakken gezorgd dat de schoenen van de vorsten er weer picobello uitzien, krijgen ze daar geen gezeur over als ze zelf in het vorstendom is toegetreden.
 
Na een paar “blauwvingers” heeft ze laten zien dat ze bezopen kan spellen. Teveel drankjes maakt dat de Prinses ook wel één keer de trein gemist heeft, weet je wel, die op zaterdagmorgen aankomt in Sassendonk…. 
Met een slokje op zingen ging haar wel goed af, het winnen van de PrinsenKaraoke bleek geen toeval, met de aantekening dat de stiefzusters goed meezongen. Als klap op de vuurpijl mocht Assepoester als chauffeur van een fietstaxi de stiefzusters een rondje Peperbus doen, is toch wel wat anders dan met een limo opgehaald worden.
 
deurzakkers-88.jpg  
In het vacuüm tussen hoogheden is het “nieuwsgierige’ publiek prima vermaakt door Pardoes en de DJ, en is later op de avond Assepoester opgenomen in het Vorstendom.
Iets over 11 wordt de film gestart met “afscheid” oude Hoogheid en aankondiging van de nieuwe Hoogheid. Om 11 over 11 komt er een giga Simson bandenplakdoos binnen waaruit later de Hoogheid en adjudanten tevoorschijn komen. Na een jaar dames aan het roer, toch even weer Prins! 
Nadat de Ambtsketting is omgehangen en de staf overhandigd worden binnenband en buitenband geïnstalleerd, en leest prins Bike I de proclamatie voor. Zijn leus zal is:
 
Met Prins Bike op het bal wordt  het een Knallend carnaval
 
De Zwollenaar is weer vol overgave door Pardoes gespeeld. Nadat de Rv11, vorsten en Hof op de opkomstmuziek het podium betraden zijn de felicitaties begonnen. Zoals gebruikelijk werd het feest in stadsresidentie Bloopers tot de late uurtjes. Het optreden van Rob Hollander  na de felicitaties maakte dat de zaal lekker los ging!
 
deurzakkers-52.jpg 
Prins Bike I is in het dagelijks leven Henk Gerrits, heeft een gelijknamige tweewielerzaak in Assendorp en ook bekend van de Zwolse Vuurwerkstunter. Henk is 25 jaar getrouwd met Gerrie, heeft 2 kinderen, Kevin en Lisanne, en voelt zich na ruim 20 jaar woonachtig te zijn in Sassendonk een echte Zwollenaar. Zijn hobby’s paardensport, carnaval en vakantie in Italië zijn prima te combineren.
Binnenband:
Ook bekend als Jan Brouwer, echtgenoot van Vorstin Assepoester, vader van Esthelle, Laura en Max, en doordeweeks druk met Thereca. In de weekenden komende tijd druk met carnaval! 
Buitenband:
De 47 jaar jonge John Baltes die als internationaal chauffeur Europa doorkruist heeft al  hobby duiken en carnaval vieren John i getrouw met Annelies en heeft 2 dochters Melanie en Priscilla! 
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer