Klimaatgesprek met Reinier van den Berg

Zwolle – Vlak voor de start van de klimaattop in Parijs organiseert GroenLinks Zwolle een Klimaatgesprek met RTL weerman Reinier van den Berg, wethouder Filip van As en diverse organisaties. Het gesprek vindt plaats op woensdag 25 november om 20.00 in wijkcentrum De Enk. "Op deze open avond gaat het publiek in gesprek over de klimaatproblematiek wereldwijd, maar ook dichtbij huis, want: Wat betekent de klimaatverandering voor Zwolle? Wat kunnen wij doen?"

De verwachte impact van de klimaatproblematiek is groot. Ook in Nederland leidt dit besef tot maatregelen. Van energiebesparing tot 'Ruimte voor de rivier'. Van groene energie en woningisolatie tot vermindering van de vleesconsumptie. GroenLinks: "Al die maatregelen zijn hard nodig, ook in Zwolle. We roepen met name jongeren op mee te doen met het gesprek, zij mogen immers nog het langste van deze aarde genieten." De avond wordt ingeleid door de bekende weerman en meteoroloog Reinier van den Berg. Aan de avond werken onder andere mee: wethouder Filip van As, Matthijs Nijboer van Natuur en Milieu Overijssel, Reiné Gadellaa van Duurzaam Zwolle, Harmen Weijer van Blauwvinger Energie en Wietse Walinga van Duurzaam Gebouwd. Er is deze avond volop ruimte voor gesprek en debat.

 

Datum: 25 november 2015
Tijdstip: vanaf 20.00 uur, aansluitend is er gelegenheid om met elkaar over het onderwerp door te praten.
Locatie: Wijkcentrum De Enk, Enkstraat 67 in Zwolle

Aanmelden: Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst i.v.m. inschatting van het aantal bezoekers en kan via duurzaam@groenlinkszwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Herman is benieuwd wat reinier te melden heeft over de gigantische aan groei van het zuidpoolijs door de klimaat verandering.

    Herman checked in!

Reageer