Eerste overwinning voor Be Quick’28

Zwolle – Be Quick’28 heeft zaterdag eindelijk de eerste overwinning van het seizoen bijgeschreven. De ploeg was de betere tegen het hooggeplaatste KHC en wist nu eindelijk het goede resultaat over de streep te trekken. Uiteraard hoopt iedereen nu dat dit de omslag van het seizoen is.

Zoals zo vaak dit seizoen zegt de stand op de ranglijst niets over de krachtsverhoudingen in het veld. Zonder Bas Buimer, maar mét Sander Aarten in de punt geeft Be Quick er een klap op. Het eerste leuke moment van de middag schrijven we op het conto van Onur Tekay die met een mooie lichaamsbeweging een tegenstander van zich afschudt. Tekay laat zich in de 8e minuut nog eens positief opmerken. Zijn vrije trap, net buiten de zestien is de opmaat voor de 1-0 van Be Quick. Frank Oosterhof kopt goed binnen en daarmee komt Be Quick op voorsprong. In de fase daarna controleert Be Quick de wedstrijd vrij gemakkelijk en geeft het eigenlijk niets weg.

Een kopie van het eerste doelpunt lijkt in de maak, maar in de 25e minuut raakt Frank Oosterhof de bal verkeerd en komt KHC met de schrik vrij. Enkele minuten later is er opnieuw een grote kans als de doorgebroken Tekay de bal aflegt op de mee op gekomen Aarten. Die komt net een teenlengte tekort om de bal binnen te schuiven.
 
Schrikken doet Be Quick in de 32e minuut als Wibo van Dijk zich verslikt in een teruggelegde bal. Uiteindelijk eindigt het akkefietje in een corner en niet in een doelpunt.
 
Direct na de pauze slaat Be Quick opnieuw toe. Frank Oosterhof legt de bal in het strafschopgebied goed af op Sander Aarten en die schiet koelbloedig zijn tweede van het seizoen binnen: 2-0. Voor KHC breekt dan al de alles-of-niet-fase  aan. De ploeg wisselt en gaat naar voren, terwijl Be Quick een stap terug doet en langzaam minder goed in de wedstrijd komt. Het meest spectaculaire moment  van Kamper zijde speelt zich af in de 55e minuut als de bal vanaf een meter of 18 op de lat wordt geschoten.  Het  offensief van KHC leidt nog niet direct tot meer grote kansen en het mag blij zijn dat Floris Blom een hoekschop naast kopt en Sander Aarten net verkeerd uitkomt met een diepe bal. In de 70e minuut schiet Leroy Knol namens KHC een bal net naast. Enkele minuten later mist de Kampense ploeg nog een grote kans in de persoon van Jeffrey van der Vlist. Zijn schot zal net voor het doel langs gaan.
 
Bij Be Quick wordt het voetbal er niet beter op, maar het team heeft pech als de vrijstaande Mark Meijer ten onrechte voor buitenspel wordt afgevlagd. Uiteindelijk zal de 3-0 toch nog vallen. Een mooie combinatie van Talha Ozen met de ingevallen Michel Lassche wordt in eerste instantie nog door de doelman tegengehouden, maar in de rebound is het Onur Tekay die de bal van dichtbij inschiet: 3-0 (86e).  Daarmee is er opluchting aan de zijde van Be Quick. De drie punten zijn binnen.
Trainer Arnie Pot: “Of het goed of slecht was aan onze zijde, dat interesseert me even helemaal niets. We zijn heel blij met de punten.”  Bestuurslid Technische zaken Marco Heetjans: “ Alle lof voor het team dat ondanks de tegenslagen positief is gebleven en er hard voor is blijven werken. Deze overwinning is dik verdiend.” 
 
Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Rob Huisman, Floris Blom, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Onur Tekay, Talha Ozen, Roan Admiraal, Sander Aarten (80. Michel Lassche), Mark Meijer.
 
Door : G. Grevers 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Eerste overwinning voor Be Quick’28”

  1. Gefeliciteerd.

    Verdiende overwinning, is idd meestal zo als je met 3-0 wint.

    Echter

    Bij Be Quick wordt het voetbal er niet beter op

    Bijzonder logische reactie dus weer van de trainer

    ⤽Of het goed of slecht was aan onze zijde, dat interesseert me even helemaal niets. We zijn heel blij met de punten.⤝

  2. @ Dick

    het was dik verdiend en nog met mooi voetbal ook…en de trainer heeft gelijk, ze krijgen al weken de complimenten, maar geen punten

  3. Zou het eigenlijk wel leuk vinden als hier elke zondag de stand in die eerste klasse (vwb de 3 Zwolsche teams) zou verschijnen. Zal eens kijken of ik nog niet ergens de inlogcodes voor voetbal.nl heb….
    Het zou al geweldig zijn, als er (in het algemeen) geen Zwolsch team degradeerde. En zeker niet in deze klasse.

    Ja, dat schiet allemaal niet écht op he….in het algemeen: 3x gelijkspelen (al is het nog zo goed) telt even zwaar als een (onterechte) overwinning.
    * Zie het dit jaar o.a. bij meerdere WVF-teams.
    Maar we stonden er destijds met z’n allen achter dat een overwinning, uit Engeland over komen waaien, 3 punten oplevert. Zou zelf ook zeker niet meer terug willen naar 2 pt. voor een overwinning.

  4. 1 Go Ahead Kampen 10 8 1 1 25 22 12
    2 SDV Barneveld 9 6 1 2 19 17 10
    3 Nunspeet 10 5 1 4 16 21 14
    4 WHC 10 4 3 3 15 19 13
    5 Vroomshoopse Boys 10 4 3 3 15 14 13
    6 Berkum 10 4 3 3 15 16 17
    7 Zutphen FC 9 4 2 3 14 15 16
    8 DETO 10 4 2 4 14 23 17
    9 KHC 10 4 2 4 14 22 19
    10 Sparta E 10 3 3 4 12 18 22
    11 DTS Ede 10 3 2 5 11 17 23
    12 WVF 10 2 4 4 10 6 14
    13 Be Quick ’28 10 1 5 4 8 12 17
    14 Enter Vooruit 10 0 2 8 2 8 23

  5. Weet iemand ook hoeveel er uit gaan?

    12e plek prom/degr wedstrijd

    en
    13e
    14e plek rechtstreekse degradatie?

    Totaal 26 wedstrijden…3 periodes
    Promotie/degradatieregeling
    1e Periode 8 speelrondes
    2e Periode 9 speelrondes
    3e Periode 9 speelrondes

    Bijzonder informatieve site dat hollandsevelden.nl….toch zie ik zo niet wie die 1e periode heeft gewonnen. Begreep wel dat WVF voor die laatste periode gaat 😉

Reacties zijn gesloten.