Van den Ham Nederlands kampioen Survivalrun

Zwolle – Afgelopen zaterdag vond het Nederlands kampioenschap Survivalrun BSC 2015 plaats in Vollenhove. Het zeer drassige 8km lange parcours met 47 pittige hindernissen waren voor Eric van den Ham geen belemmering om in het algemeen klassement de tweede plek te veroveren. Als veteraan bleef hij de concurrentie echter voor en daarmee is Zwolle met Eric weer een Nederlands kampioen rijker! Survivalrun THOR Zwolle leverde de afgelopen vijf jaar namelijk vier kampioenen.

schermafbeelding_2015-11-14_om_19.01.40.png 

In Vollenhove was het nat en guur. In totaal namen 1350 atleten deel aan de 14e editie van deze survivalrun. In de categorie RUC (14km) legde Dries Kelderman, ook van THOR, beslag op de 1e plaats bij de veteranen. Bij de jeugd treden diverse ‘Thorianen’ de top tien binnen wat nog veel kan betekenen in de toekomst van de snelst groeiende sport van Nederland. THOR Zwolle is dit seizoen gestart met een selectiegroep. Eric van den Ham is de trainer en heeft de slimme trainingsprogramma’s ook op zichzelf toegepast en zoals blijkt niet voor niets; 4 wedstrijden op rij nummer 1 bij de veteranen.

Vollenhove stond echter het meest in het teken van het Nederlands kampioenschap Survivalrun BSC. De eerste startgroep ging enorm snel van start en na ca 3km tekende zich er een top 6 af. Gedoodverfde kampioen Jeroen Aaldering miste net als Eric van den Ham bij het boogschieten waardoor ze ver terug vielen in het klassement. Samen probeerden ze de achterstand goed te maken en haalde atleet na atleet in.

Met nog 15 hindernissen te gaan zag dit er goed uit en slonk de achterstand op de nummer 1 tot een minuut. Deze inhaalrace werd Jeroen Aaldering echter fataal waarop hij moest uitstappen. Eric liep erg hard door akkers, sloten en paden en klom op tempo door de technisch lastige hindernissen. Met nog 5 hindernissen te gaan besefte Eric wel dat hij de opgelopen achterstand op Ruben Dinkelman niet helemaal goed kon maken en genoegen moest nemen met een uiteindelijke 2e plek. Het verschil met de 2e veteraan was echter wel fors. Na het Wilhelmus werd Eric luid toegezongen door veel atleten van Survivalrun THOR Zwolle. De vierde Nederlands kampioen in vijf jaar tijd. Survivalrun THOR Zwolle laat zich in heel Nederland steeds meer zien met de deze prestaties.   

Artikel delen:

Reageer