Heropening en open dag Verrijzeniskerk

Zwolle – De heropening en open dag van de Verrijzeniskerk op zaterdag 14 november zijn goed bezocht en sfeervol verlopen. Aanleiding was het 50-jarig bestaan en de ingebruikname door de Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle van deze markante kerk aan de Bachlaan in Holtenbroek.

Het ochtendgedeelte bestond uit een aantal toespraken met muzikale omlijsting. Achtereenvolgens namen dominee Henk Mijnders, wethouder Ed Anker en architect Herma Kerssies het woord. Ook voor Jeanne Gerretzen namens de Thomas a Kempis parochie (de vorige eigenaar van de kerk) en Bert van der Stouwe namens de gezamenlijke kerken was spreektijd gereserveerd. Het dankwoord werd uitgesproken door Jan Datema, voorzitter van de kerkenraad. Een plechtig moment was het binnenbrengen van de Kanselbijbel en het Avondmaalstel. Na de toespraken gingen de ruim 120 aanwezigen naar buiten voor het fotomoment: het doorknippen van een lint aan een appelboom. De boom zal later in het seizoen een plaats krijgen in de tuin rondom de kerk. Het ochtendgedeelte werd besloten met een informeel samenzijn en ging naadloos over in de open dag voor parochieleden, gemeenteleden, bewoners uit de omgeving en andere belangstellenden.

Tijdens de open dag was er van alles te doen voor jong en oud, binnen en buiten. Voor de kinderen waren er buiten een springkussen, pannakooi, vlotten bouwen en broodjes bakken. In de kerk stalen de clowns Poets en Step de show en konden de kids handjes verven of meedoen aan een speurtocht.
 
De volwassenen konden onder andere de informatiemarkt, tentoonstelling van kruiswegstatiën en stilteruimte bezoeken. Verder was er een presentatie van historisch materiaal en kon men een audiotour maken door de kerk. De gratis stroopwafels vonden gretig aftrek. Ruim 500 belangstellenden hebben de open dag bezocht.
Artikel delen:

Reageer