Jongeren gepakt bij parkeergarage Stadshagen

Zwolle – Na verschillende meldingen van overlast van jeugd in het winkelcentrum de Wade in Stadshagen zijn er zondagavond rond 23.30 uur twee jongeren aangehouden. De jongeren zijn aangehouden terzake het plegen baldadigheid in de parkeergarage.

Twee andere jongeren die ook baldadigheid gepleegd hebben, maar welke ter plaatse niet meer aangetroffen werden, zijn samen met hun ouders aan het politiebureau ontboden. Gezien de situatie vraagt de politie ouders nadrukkelijk om het gesprek aan te gaan met hun kinderen, en mogelijk andere ouders, over het "hangen" op straat en welk gedrag hierbij passend is.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Ik heb te doen met de pubers van tegenwoordig want hoe kan je puber zijn als er geen enkele plek voor je is om te puberen? In een wijk als bv stadshagen heb je weinig andere keus dan rondhangen op een parkeerplaats of in een parkeergarage. Er is geen weiland om te crossen, geen sloot om met stokken te spelen, geen veld om een bal te trappen zonder dat iemand klaagt. Geen hoekje om stiekem je eerste kus aan een meisje te geven. Amper een plek om met vrienden rond te hangen. Hoe kan een puber opgroeien als er geen gelegenheid is om ?berhaupt op te groeien zoals een puber dat nodig heeft? Zo enorm zielig voor de jeugd!

 2. Beste Jet, wat een onzin dat u naar voren brengt over de wijk Stadshagen, het is niet goed te praten dat die jongeren baldadigheid plegen in de parkeergarage van het winkelcentrum, maar dat er geen plek is voor de jongeren? We hebben meerdere mooie voetbalvelden, rustige plekjes aan het water, genoeg bankjes waar ze kunnen "hangen" en er is zelfs een heel mooi Jongerencentrum. Die jongeren hebben genoeg plek in Stadshagen, alleen moetbdit soort wangedrag aangepakt worden door de ouders van de jongeren. Zeker wat betreft illegaal vuurwerk, en vernielingen. Dat de politie daar mee helpt is alleen maar goed. Het verstand komt vanzelf, maar de situatie kan niet worden neergelegd bij de mening dat er te weinig plek is om te "puberen"

 3. Zondag half twaalf buiten op straat en morgen weer naar school? Zal wel niet.
  "Super ouders" ook om je kinderen op dat tijdstip op zondagavond buiten te laten lopen. Zullen wl tegen de politie vertellen dat zij er geen grip meer op hebben en dat de overheid het maar moeten regelen.

 4. Dit is al sinds het begin van stadshagen een probleem, kan niet over hoe het nu is spreken, aangezien ik er gelukkig niet meer woon. Maar toen ik er nog woonde kwamen al die hangjongeren van de vele woonwagenkampen en (a)sociale huurwoningen die je daar hebt, dus controle van de ouders hoef je dan niet te verwachten.

 5. Gisteren begon de overlast al om 20.30 en ging door tot politie ingreep , altijd dezelfde groep , bewoners intimideren die vragen om rust , lawaai maken in glazen roltrap ingang en erover lopen . Er helpt maar 1 ding : afsluiten Wade na sluiting winkels

 6. Wat deden ze?

  Baldadigheid is iets wat je als puber doet. Het is geen vadalisme dus Loat Goan!

  Maar hoe laat???? Dan horen ze toch echt thuis te zijn. Laat jeugdzorg maar even met de ouders praten.

 7. Hangjongeren hangen alvanaf 18 00 uur bij de ingang van de supermarkten .
  dat gaat de hele avond en soms s'nachts door .
  Als we nu beginnen met de supermarkten om een normale tijd sluiten en niet op verschillende tijden .
  en de toegang van de garage eerder afsluiten zodat alleen bewoners nog toegang hiervoor krijgen .
  het zijn niet alleen hangjongeren die overlastveroorzaken maar ook het personeel die na sluitingstijd blijft hangen .

 8. Jet, wat een kolder. De overlast is niet van vandaag of gisteren en mogen mensen die daar wonen ook gewoon slapen om 23:30 uur? Die mensen moeten namelijk uitgerust op hun werk verschijnen vandaag. Die niksnutten zouden ook lid van een sportvereniging kunnen worden, een bijbaantje kunnen zoeken of bij hun ouders in de straat rond kunnen gaan hangen. Prima dat de politie heeft ingegrepen, goed signaal. Deze jongeren verpesten het ook voor de jongeren die wel normaal doen in Stadshagen, die laatste groep is gelukkig in de meerderheid.

 9. Spijker op z'n kop Jet!
  Stadshagen is een wijk zonder groen, zonder ruimte. Alles is gereguleerd en dichtgetimmerd. Elke vierkante meter heeft een bestemming met bijbehorende regeltjes. Er is daar geen ruimte om jezelf te ontplooien of lekker te leven. Ik wordt al gek als ik er doorheen moet rijden.

 10. @beestje , ben je wel eens in stadshagen geweest? Ik woon er namelijk en ik zie groen over waar ik kijk.. Op veel plekken speeltuinen, bankjes, velden, dus beetje nadenken wat je zegt of eens verder Stadshagen intrekken.

  Jezelf ontplooien en lekker leven heeft niets te maken met omwonenden terroriseren op een tijdstip dat ze al lang thuis hadden moeten zijn.

  Ik hing vroeger ook rond op straat tijdens mijn puberjaren ( nu zo'n 13-14 jaar geleden). Maar daarbij vernielden we niets, intimideerden we niet..

 11. Er is geen weiland om te crossen, geen sloot om met stokken te spelen, geen veld om een bal te trappen zonder dat iemand klaagt. Geen hoekje om stiekem je eerste kus aan een meisje te geven. Amper een plek om met vrienden rond te hangen. Hoe kan een puber opgroeien als er geen gelegenheid is om ?berhaupt op te groeien zoals een puber dat nodig heeft? Zo enorm zielig voor de jeugd!

  Een tijdje terug zijn bewoners van het winkelcentrum met o.a. een mes bedreigd toen er wat werd gezegd over overlast…waar heb je het over met zielig voor de jeugd.

 12. Het gedrag van sommige is niet goed te praten.
  Maar een tijd terug werd een jongere met een mes bedreigt door een buurt bewoner. Laten we dat niet vergeten. Daarnaast heb je jongeren die proberen met buurt bewoners een oplossing te zoeken. Bijvoorbeeld op cultuurfustival. Maar de bewoners kwamen niet opdagen. Het winkelcentrum is een centraal punt en makkelijk af te spreken. Jongeren die zich gewoon gedragen worden telkens op een lijst geschreven van de politie omdat de daders weg zijn en de politie geen behoefte heeft het echt uit te zoeken. Namelijk elke jongeren is een hangjongeren. Mensen die niks doen en telkens worden opgeschreven en daar op negatieve manier op worden aangesproken door de politie. Als je al wordt gezien als iemand die overlast veroorzaakt iemand die alles sloopt. Opstandig is. Vuurwerk afsteekt of wat voor beschuldiging dan ook. Wat weerhoudt je om het dan ook echt te zijn? Je hebt toch immers niks te verliezen?

 13. Maar een tijd terug werd een jongere met een mes bedreigt door een buurt bewoner.

  De bewoners van het winkelcentrum zouden aangepakt moet worden 8)

  Dat is de omgekeerde wereld natuurlijk.

 14. Weet je wat al die pubers moeten doen????
  Die moeten als die wat met elkaar afspreken om iets te gaan doen dan maar bij een van hun thuis/tuin en dat de ouders wel weten hoe en wat…
  Die pubers doen maar wat, ouders weten van niks, de buurtbewoners zullen in meeste gevallen opaatjes en omaatjes zijn, waar de pubers rondhangen) die buurtbewoners die schrikken zich kapot door al dat overlast…. en begrijp wel dat hun dan heel erg vervelend vinden en dat politie uiteindelijk ingeschakeld wordt… Maar ik vind dat de ouders hiervoor verantwoordelijk zijn en laat die ouders maar hun kinderen goed opvoeden!
  20-30 jaar was dat totaal anders dus dat gezeik van sommige ouders van waren we niet allemaal pubers, ja wel maar vroeger was dat anders ome agent hoefde maar een keer naar je te kijken en het was gelijk goed, nu is dat totaal anders! Vroeger hadden kinderen meer respect voor hun ouders nu is dat helemaal niet zo!

 15. Aan de groen strip hebben wij geen overlastmeer van jongeren. eenvoudig door de hangplekken onaantrekkelijk te maken waardoor het gepeupel verder trekt.

  herman is van mening dat de omwonenden deze problematiek zelf aan kunen pakken

 16. ^^ groot gedeelte van de omwonenden is 50+ / 60+, hoe zouden ze dit moeten doen 😛

  Winkels zijn mede boosdoener door extra banken neer te zetten waardoor er alleen maar meer ongedierte komt.

 17. Maar ik vind dat de ouders hiervoor verantwoordelijk zijn en laat die ouders maar hun kinderen goed opvoeden!
  20-30 jaar was dat totaal anders dus dat gezeik van sommige ouders van waren we niet allemaal pubers, ja wel maar vroeger was dat anders ome agent hoefde maar een keer naar je te kijken en het was gelijk goed, nu is dat totaal anders

  Exact, goed verwoord. Wanneer je vroeger fikkie stookte kreeg je een knal voor je kop van oom agent. Daarna werd je naar huis gebracht en wanneer de agenten vertrokken waren kreeg je van je pa nog een keer een knal voor je kop. En we zijn daar niet minder van geworden volgens mij.
  Om half twaalf zondagavond bij een winkelcentrum rondhangen? Dat was alleen voor junkies en zwervers.
  Daarom is er nu ook veel meer vandalisme dan vroeger, er staat geen sanctie meer op wanneer je gepakt wordt. Ja, een boete en die betaald pa wel.

 18. Amen Mike70, zo is het en niet anders. Ouders hebben het kennelijk te druk om kinderen fatsoen en respect bij te brengen, maar gelukkig is de groep jongeren die normaal doet veel groter dan de groep etterbakken die het voor de normale jongeren altijd verzieken. Triest maar waar. Ouders van dit losgeslagen tuig 2 x zo hard aanpakken als hun kroost. Dus staat er een boete voor overlast van bv. ?? 250,00 voor de dader(s) dan de boete verdubbelen voor de ouders. Dus ?? 250,00+??500,00. Zoiets.

 19. Wat een politietaal in het artikel: "terzake het plegen van baldadigheid" en "welke ter plaatse niet meer aangetroffen werden". Wat hebben die jongeren uitgehaald? De reacties doen vermoeden dat het heel wat ernstiger was dan "baldadigheid", maar echt concreet wordt het niet.

Reageer