Lunchconcert met de Liedklas

Zwolle – Op vrijdag 20 november is er tijdens het lunchconcert een optreden van de Liedklas van het Conservatorium o.l.v. Marien van Nieukerken met liederen van Schubert. Deze concerten worden georganiseerd door Stadkamer Centrum in nauwe samenwerking met het ArtEZ Conservatorium van Zwolle, Arnhem en Enschede.

Ieder jaar vindt er 2 keer een Liedklas Masterclass plaats op het ArtEZ Conservatorium o.l.v. Marien van Nieukerken en deze keer heeft Harry van Berne als gastdocent zijn medewerking verleend aan dit project. Tijdens de Masterclass wordt voornamelijk gewerkt aan de klankvorming en expressie en samenspel tussen zanger en pianist.

De componist Franz Schubert is maar 31 jaar oud geworden, maar heeft een omvangrijk oeuvre nagelaten. Hij heeft veel liederen geschreven en omdat hij zelf ook een goed pianist was zijn de pianobegeleidingen ook juweeltjes geworden. Bij dit concert hoort u “Im Frűling”, “Der Tod und das Mädchen”, “Lachen und weinen” en vele andere liederen, die steeds door een zangstudent en een pianostudent van de Liedklas ten gehore worden gebracht.

 

Het concert begint om 12.15 uur en de zaal gaat open om 12.00 uur.

Toegang is gratis. Diezerstraat 80 Zwolle. Het volgende lunchconcert vindt plaats op 18 december a.s.

Artikel delen:

Reageer