Gewonde kat gered uit Zwolse gracht

Zwolle – Zaterdagmiddag kwam op de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoner aan de Friesewal dat hij een kat uit de gracht had gered. De kat was volgens de melder er slecht aan toe. De centraliste stuurde een dierenambulance op pad om de kat op te halen.

schermafbeelding_2015-11-16_om_14.56.46.png
Van wie is deze kat?

Om bij de Friesewal (in het centrum van Zwolle) te komen was moeilijk. Tijdens de sinterklaasoptocht was meer dan de helft van de binnenstad afgesloten voor het verkeer. Ook de dierenambulance moest omrijden, wat helaas veel tijd kostte. Eenmaal aangekomen op de Friesewal trof de ambulance- chauffeur een versufte en magere kat aan. De melder had de kat in een aantal handdoeken gewikkeld en bij de kachel gelegd in zijn woning. De ambulance- chauffeur heeft de kat overgepakt en warm in de dierenambulance gelegd. Na overleg met de centraliste en het Dierenasiel is de kat voor controle overgebracht naar de dienstdoende dierenkliniek in Zwolle. Het ging om een oude kat waarvan het linkeroog miste. De kat is nagekeken door de dierenarts en behandeld. Herkent u de kat, mail dan naar info@dierenambulancezwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. @Hans123

  Ja dit is nieuws. Als jij in het water ligt te schuimbekken, wil je toch ook hulp? Een kat is ook een wezen, net als jij en ik.
  Dus hulde voor de redder! Goed gehandeld.


  ⚠️ Meld

 2. Beste dames en heren van de dierenambulance,

  De poes met slechts een oog is van mijn dochter. Wij hebben al overal gezocht.
  Blij dat ze is gered.Graag horen waneer wij het dier kunnen komen halen.

  Vriendelijke groet,

  H.E. Havers


  ⚠️ Meld

 3. even 4 tientjes meenemen heer avers, tis niet voor niets. de ambulance moet er voor uitrijden, voer en onderzoekn moeten betaald worden

  vraagt men zich af of herman bij de dierenambulance werkt, zit men ernaast. herman is op de hoogte.


  ⚠️ Meld

Reageer