Studenten maken aangepast sporten mogelijk

Zwolle – In opdracht van Vogellanden en Sportservice Zwolle hebben drie studenten van Hogeschool Windesheim sporten voor handbikers mogelijk gemaakt. Op 3 december zal de eerste structurele training plaatsvinden in een sportschool bij het stadion.

16112015handbiketraining.jpg 

Na het succes van de HandbikeBattle, waaraan revalidanten van Vogellanden hebben deelgenomen, is er vraag naar structurele training voor de handbikegroep. De groep bestaat uit vijftien huidige en voormalige revalidanten. Door de inspanningen van drie studenten van Hogeschool Windesheim wordt de mogelijkheid aangeboden om op locatie met een trainster de aangepaste sport te beoefenen. De groep staat ingeschreven bij de vereniging Toerclub Swolland. Op de Nationale Gehandicapten Dag vindt de eerste training in Fitland Zwolle Stadion plaats.

Handbiken is een sport die steeds vaker wordt beoefend in Nederland. De sport biedt mensen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid om op een sociale manier in beweging te blijven. Door aan te sluiten bij een handbikegroep wordt de individuele sport, een sociale activiteit.

Artikel delen:

Reageer