World Forum for Democracy bij Windesheim

Zwolle – Het jaarlijkse World Forum for Democracy in Straatsburg heeft satellietevenementen in steden als Londen en Berlijn… en Zwolle. Democratie in de 21e eeuw. Na de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag is het onderwerp actueler dan ooit. Vrijheid vs. Controle.

Kan het een zonder het ander? Hoe vind en houd je de balans? Thema's als privacy, Big Data, vrijheid van meningsuiting en persvrijheid staan centraal op 19 en 20 november tijdens het World Forum for Democracy (WFD) evenement bij Windesheim in Zwolle, georganiseerd door studenten van het Windesheim Honours College. Op initiatief van de Raad van Europa vindt jaarlijks een World Forum for Democracy plaats in Straatsburg, Frankrijk. Hier ontmoeten ongeveer 1.200 deelnemers uit 150 landen elkaar om belangrijke ontwikkelingen rond democratie te bespreken. Dit jaar richt het forum zich op ‘Democracy, Freedom vs. Control'. Hoe verhouden die begrippen zich tot elkaar en hoe is de balans te bewaren? Het officiële evenement in Straatsburg is door de jaren heen erg gegroeid en zoekt een nog breder publiek. Er zijn zogenaamde satellietevenementen, gehost door universiteiten in Londen, Budapest, Florence, Brugge, Berlijn en in Nederland dus door Windesheim in Zwolle.

Er zijn op beide dagen diverse interactieve activiteiten gepland. Naast diverse gastsprekers zijn er discussies, debatten en workshops. Deze zullen plaatsvinden in het Engels of in het Nederlands. Ondernemer en internetstrateeg Ronald van den Hoff, auteur van het boek "Society 3.0", opent het forum. De tweede keynote speaker is Iris Vogt, partner van het Platform voor Innovatie in Toezicht. Verder is Right to Challenge aanwezig, vindt met medewerking van Gerdien Rots van de ChristenUnie en andere politici een grote paneldiscussie plaats over het ‘vluchtelingenprobleem', geeft kunstenaar Teun Castelijn (Rederij Lampedusa) een workshop, is er muziek en zijn er storytelling games.

Twee dagen vol democratie
Nieuwsgierig en op zoek naar meer informatie? Kijk dan op de Facebookpagina ‘WFD Zwolle, World Forum for Democracy.'

Praktische informatie
Datum : 19 en 20 November 2015
Tijd : 09:30 – 17:30 & 12:30 – 17:00
Locatie : D-gebouw, Windesheim Campus 2-6, Zwolle

Artikel delen:

Reageer