Herken kindermishandeling

Zwolle – Hoe ga je om met vermoedens van kindermishandeling? Deze vraag staat donderdagavond 19 november centraal tijdens de workshop van YMCA in de Statenzaal van Stadkamer Centrum.

In het vrijwillige jeugd- en jongerenwerk wordt niet veel gesproken over hoe om te gaan met vermoedens van kindermishandeling. Terwijl vrijwilligers wel geregeld signalen opvangen, bijvoorbeeld tijdens een activiteit of zomerkamp. Sommige vrijwilligers voelen zich hierna soms schuldig, omdat ze niet weten of ze er iets mee hadden moeten doen.
Signalen die kunnen duiden op kindermishandeling zijn onder meer dat het kind erg druk is, veel blauwe plekken heeft, schichtig reageert op een aanraking of iets vertelt over zijn nare thuissituatie. Aan bod komt onder meer het herkennen van deze signalen en de vraag hoe en wanneer je er iets mee doet.

De instructie is bedoeld voor alle vrijwilligers die werken met kinderen of tieners, bijvoorbeeld bij een sportvereniging, welzijnsorganisatie of scouting. YMCA sluit met deze instructie aan bij de landelijke Week tegen Kindermishandeling (16 t/m 21 november).
 
Kindermishandeling, mij een zorg! start donderdag 19 november om 20.00 uur in de Statenzaal van Stadkamer Centrum (Diezerstraat 80). De entree bedraagt € 6,00 of € 5,00 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren is mogelijk via http://lezenenlenen.stadkamer.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Herken kindermishandeling”

  1. Zeer merkwaardig dat je 6 euro moet betalen om meer te weten te komen over de herkenning van kindermishandeling!

    Zoiets moet juist worden gepromoot en beloond als je zoiets leert te herkennen, of daar voor open staat.

    Er zijn vaak vermoedens van kindermishandeling en/of mogelijke problematiek bij de opvoeding bij bv. de buren en daar wordt te weinig of nooit iets mee gedaan.

    Sinds dit jaar kunnen we allemaal naar het sociale wijkteam om onze vermoedens of twijfels m.b.t. een situatie bij de buren aan de orde te stellen.
    In het wijkteam zijn mensen aanwezig van (voormalig) jeugdzorg die je er alles over kunnen vertellen en verder helpen.

  2. herman vraagt zich af voor welke doelgroep deze lezing in het leven is geroepen.

    op naar een samenleving waar we elkaar slinks in de gaten gaan houden.

    de opvoedkundige tik wordt genadeloos uit onze samenleving verbannen.

Reacties zijn gesloten.