Plek voor 400 extra fietsen in Broerenkwartier

Zwolle – In het Broerenkwartier is nog plaats voor ruim 400 fietsparkeerplaatsen. Dat blijkt uit een verkenning van Fietsersbond-Zwolle. De verkenning werd uitgevoerd naar aanleiding van de opheffing van stallingsplaatsen bij V&D en de herinrichting van de stalling aan het Meerminneplein.

klokkensteeg_herst_2015.jpg 

Hoewel Fietsersbond-Zwolle de wens van V&D om het terras uit te breiden, vanuit het perspectief van de ondernemer, kan begrijpen voelt de opheffing van goede stallingsplaatsen toch aan als een dreun in het gezicht van fietsend Zwolle. Een woordvoerder van de Fietsersbond vertelde dat het waarschijnlijk op onbegrip zou stuiten om zich tegen de uitbreiding van het terras en extra groen te verzetten, daarom is gekozen voor meedenken. "We zoeken naar een win-win situatie voor fietsers en ondernemers. Immers fietsers bezoeken vaker de binnenstad en besteden gemiddeld meer dan automobilisten. Ondernemers hebben er dus belang bij fietsers te pleasen."

Het rapport beperkt zich niet tot de directe omgeving van het Meerminneplein, maar de Fietsersbond heeft ook gekeken naar Broerenkerkplein, Klokkensteeg, Pletterstraat, Kop Diezerpromenade, omgeving Pestegasthuis en Nieuwstraat. Op sommige plaatsen zijn slechts een paar extra fietsen te stallen, maar alle plaatsen bij elkaar opgeteld, leidt tot extra ruimte voor 400 tot 450 fietsen. De Fietsersbond vraagt met klem aan de gemeente en ondernemers de voorstellen over te nemen en om te zetten in een concreet plannen van aanpak. De volledige verkenning is te lezen opĀ zwolle.fietsersbond.nl.

Artikel delen:

Reageer