Echtpaar Van Dijk-Knol 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van Dijk-Knol waren maandag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Meijer bracht het echtpaar om een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren.

16-11-2015_echtpaar_v_dijk-knol_60jr_getrouwd_01.jpg 

De heer Hendrik van Dijk is geboren op 29 oktober 1933 aan de Zalkerdijk te Zwollerkerspel. Mevrouw Sjoukje Knol is geboren op 10 december 1935 aan de Thorbeckegracht te Zwolle. Ze hebben elkaar ontmoet in 1954 bij een voetbalwedstrijd van Be Quick tegen WVF in Zwolle. Ze zijn op 16 november 1955 getrouwd in Rotterdam, omdat de ouders van mevrouw in mei 1955 naar Rotterdam zijn verhuisd. Ze hebben acht kinderen gekregen, 6 meisjes en twee jongens. Het echtpaar heeft dertien kleinkinderen en het eerste achterkleinkind wordt in april verwacht. Het echtpaar heeft drie jaar bij de moeder van mevrouw Van Dijk ingewoond in ‘De 10 geboden” aan de Hasselterdijk in Frankhuis. Daarna tien jaar aan de Ketelkolk in Frankhuis. Ze wonen nu al 47 jaar in Assendorp aan de Sallandstraat.

Meneer Van Dijk heeft vanaf zijn 16e jaar gewerkt als lasser/metaalbewerker bij Beers, bij Diesel Crom Engineering (D.K.E) en In- en Verkoop Bouwmaterialen (I.V.B.) Mevrouw Van Dijk heeft voor haar trouwen gewerkt als hulp in de huishouding. Daarna heeft zij voor het gezin gezorgd.

16-11-2015_echtpaar_v_dijk-knol_60jr_getrouwd_02.jpg 

Meneer Van Dijk heeft vanaf zijn 15e jaar tot zijn 80e jaar postduiven gehad en is daar in verband met een oogziekte mee gestopt. Mevrouw Van Dijk is lid van sjoelvereniging Bestevaer. Ze houd ook van kruiswoordraadsels, puzzelen, fietsen en één keer in de maand van bingo. Ondanks lichamelijke klachten woont het echtpaar nog zelfstandig.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer