School actief voor kinderen vluchtelingenkamp

Zwolle – De Koningin Emmaschool uit Zwoille is een actie gestart om kinderen van vluchtelingen te helpen. De school heeft via 'Dutch parcels voor Refugees' actie gevoerd. De school heeft ervoor gekozen om pakketten samen te stellen voor kinderen uit gezinnen die op de vlucht zijn. Voor de leerlingen heel concreet, omdat zij direct iets voor hun leeftijdsgenootjes in het buitenland kunnen doen.

Er is enorm veel ingeleverd, warme winterkleding, slaapzakken, fleece-dekens, baby-spullen, laarzen, snowboots, regenjassen en klein speelgoed, knuffels etc.  Er is zoveel ingezameld dat na het goed vullen van 15 grote dozen er nog bijna 30 zakken met spullen over waren. Deze worden deze week naar Vluchtelingwerk Oost Nederland gebracht waar ook die kleren en spullen een goede bestemming zullen krijgen in Nederland. De 15 dozen zijn inmiddels opgestuurd naar een vluchtelingenkamp bij Diyarbakir, Turkije. Hier worden in de regio veel kinderen opgevangen die hun ouders zijn kwijtgeraakt. De Organisatie 'Dutch Parcels voor Refugees' heeft hierin bemiddeld. In eerste instantie zouden de pakketten naar Lesbos gaan, maar omdat de school niet zo actueel mee kan bewegen is er toch gekozen voor Turkije.

Op Lesbos is momenteel veel behoefte aan mannenkleding en dat had de school nou nèt niet ingezameld, om de actie dicht bij de kinderen te kunnen houden. De leiding van de school is echt geraakt door de enorme betrokkenheid van ouders. Zowel praktisch, spullen uitzoeken en inpakken, als in de vrijgevigheid. Hartverwarmend, en de school is dan ook heel trots op het eindresultaat van de actie! Er is 493,50 euro ingezameld onder de ouders/personeel van de school. Meer dan genoeg voor de verzendkosten. Het restant wordt geschonken aan de Stichting Vluchtelingwerk.
 
Hoe gaat de actie op school in zijn werk:
 
Elke groep heeft een eigen doos die samen met de klas wordt gevuld en verzonden. Bij de doos hoort een paklijst waarop de groep/leerkracht bij houdt wat er al verzameld is (zo gevarieerd mogelijk). Na de vakantie mag uw kind spulletjes meenemen voor in de doos. Het hoeven absoluut geen nieuwe spulletjes en kleren te zijn, kijk wat er gemist kan worden in huis.
De spullen moeten passen bij de leeftijd van uw kind en zijn of haar leeftijdsgenootjes. Dus kijk even naar de maat kleding die uw eigen kind draagt en geef iets in die maat, of net een maatje kleiner of groter mee. Kleuters maken een doos voor kinderen tot 6 jaar, maar mogen ook baby/peuterspullen meenemen.
Wat kan er in de doos:
Schoenen/warme laarzen (met meteen een paar sokken erin, per paar aan elkaar gebonden) /broeken/ondergoed/jassen/vesten/truien/shirts met lange mouwen/ mutsen/sjaals/winterjassen (want de winter komt eraan, geen zomerkleding!)
In alle groepen mogen er naast kleding ook slaapzakken/fleecedekens/ plastic voor op de grond/kleine speelgoedjes als een knuffeltje etc. in de doos.
Bij de kleuters mogen er ook in luiers/babyflesjes/kunstmelk/rompertjes/ omslag-doeken etc. in de doos.
In de klas wordt er met de kinderen nog iets persoonlijks gemaakt voor de kinderen waar de doos heen wordt gestuurd. De doos mag niet zwaarder wegen dan 10 kilo.

De dozen worden vanaf dinsdag 27 oktober gevuld en vrijdag 6 november stopt de inzameling. We kunnen natuurlijk niet meer spullen opsturen dan er in de dozen (binnen het gewicht) passen. We hopen daarom dat u begrijpt dat we een eventueel ‘teveel' aan spullen doorsturen naar projecten voor vluchtelingen in Nederland.

Via de leerkracht van uw zoon of dochter kunt u terecht voor meer informatie over deze actie.

De actie is te volgen via:
https://www.facebook.com/DutchParcelsforRefugees/timeline?ref=page_internal

 
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer