Nieuwe kopgevels Haringvliet-Dollard

Zwolle – De vier flats aan de Haringvliet en Dollard ondergaan een grote metamorfose. Door het aanbrengen van een laag steenstrips krijgen alle 16 kopgevels een andere uitstraling. Het opvallende patroon is vanaf deze week zichtbaar op de eerste kopgevels van de flat aan de Haringvliet. Het geeft de flat een compleet andere uitstraling.

17112015gevel_haringvliet_klaar_2_medium.jpg

Er worden verschillende energetische maatregelen uitgevoerd, zoals het isoleren van de kopgevels, daken en bergingen. Ook wordt, indien nodig, de CV-ketel vervangen. Deze maatregelen zijn mede mogelijk gemaakt door Energiefonds Overijssel. Ook worden in de flats brandwerende maatregelen uitgevoerd en er is het nodige schilderwerk in en aan de flats. Eind november moeten de werkzaamheden in alle 396 woningen en bergingen afgerond zijn. En als de weersomstandigheden meezitten, zijn alle buitenwerkzaamheden voor de bouwvak 2016 klaar. Op elk flatgebouw komen ongeveer 350 m2 zonnepanelen te liggen. Deze worden gemonteerd zodra de nieuwe dakbedekking op de flatgebouwen gereed is. In november kunnen we de eerste zonnepanelen op Haringvliet 1 tot en met 197 verwachten. Aan de buitenkant van de flats is goed te merken dat er gewerkt wordt. Steigers, bouwketen en containers zijn volop aanwezig. Aannemer Nijhuis Bouw doet er alles aan om toch zo min mogelijk overlast te veroorzaken. De aannemer is zeer tevreden over de goede medewerking van de bewoners. Want alleen dan lukt het om de planning te halen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Mede mogelijk gemaakt door het Energiefonds Overijssel?? Lekker makkelijk voor SWZ. Zakken vullen aan de huur en als er uiteindelijk iets aan de woning gedaan moet worden de subsidiekraan laten openzetten. Het zou inderdaad belachelijk zijn om daar zelf gewoon voor te betalen. Maar nee, komen pas in actie als er met geld gestrooid wordt door de Provincie Overijssel. Nu snap ik waar dat geld vandaan komt om al die directeuren bij !sociale! woningbouw verenigingen de hoofdprijs te betalen in dit land.

  2. Dak vol zonnepanelen. Levert door subsidies meer op dan verhuur voor telecomapparatuur.
    Hierdoor moet nu binnenkort in het groene hart van de AA-Landen een 40 meter hoge mast worden geplaatst, omdat het niet meer op de flat kan…

Reageer