'Merk jij het verschil of máák jij het verschil?'

Zwolle – Maatjes staan klaar voor psychisch kwetsbare mensen. Zij benadrukken niet de verschillen, maar hebben contact van mens tot mens. Het gaat hen niet om wat de hulpvrager ‘heeft', maar om wat je elkaar kunt bieden. Durf jij de mens los van zijn aandoening te zien? Kortom: merk je het verschil of máák je het verschil?
Dat verschil maak je niet alleen voor de hulpvrager zelf; ook voor diens omgeving. Doordat je tijd doorbrengt met de ander, krijgen de naasten van die persoon ruimte voor zichzelf.Een +Maatje heet zo, omdat dit maatjeswerk net iets anders van vrijwilligers vraagt dan regulier maatjeswerk. Dus, sta jij stevig in je schoenen? Leen ze eens uit aan een ander. Een +Maatje is een volwassene die in staat is tot zelfreflectie, stabiel en betrouwbaar is, kan relativeren en communiceren en respect heeft voor anderen. Als +Maatje ben je 2 à 3 uur per 14 dagen beschikbaar.
Voor mensen die belangstelling hebben om +Maatje te worden, is er op 30 november van 19.00 tot 20.00 bij Focus aan de Zerboltstraat 63 in Zwolle een informatieavond. Aanmelden voor deze informatieavond is niet noodzakelijk; wie gewoon binnen wil lopen is ook van harte welkom. Bij gebleken geschiktheid volgt in januari 2016 een basistraining. Mail voor meer informatie naar informelezorg@zwolledoet.nl. De coördinator informele zorg matcht vrijwilligers met diverse projecten voor psychisch kwetsbare mensen van Maatjes Zwolle.

Artikel delen:

Reageer