Hardshock Festival van Zwolle naar Almere

Zwolle – Het hardcore festival Hardshock verhuist van Zwolle naar Almere. De organisator lijkt de beperking van de geluidsnormen naar 75 db (A) en 90 db (C) zat te zijn, en verlaat de festivallocatie aan de Wijthmenerplas bij Zwolle. Dat gebeurde de afgelopen zomer al met het outdoor dance event RAWdefenition. Dat vond plaats bij Kampen. Op het strand van Almere kan het Hardshock Festival groeien met meer podia en meer bezoekers.  

hardshock.jpg 

De rechtbank stelt eerder dat Zwolle afdoende probeerde ‘onduldbare geluidshinder' voor omwonenden te voorkomen bij festivals aan de Wijthmenerplas. Buurtbewoners van de Wijthmenerplas wilden in het voorjaar van 2015 een oordeel van de voorzieningenrechter over de geluidsniveaus rondom beide publieksevenementen. De gemeente, die vergunningen heeft verleend voor de feesten, zag destijds in de uitspraak van de rechtbank een erkenning voor de manier waarop evenementen in de stad met oog voor alle belangen georganiseerd worden. Al tijdens het laatste Hardshock Festival in Zwolle bleek dat het bijstellen van het geluidsniveau naar beneden niet door de festivalgangers werd gewaardeerd. Toen het comité Herrie uit De Stad vervolgens ook nog procedeerde tegen het geluidsniveau van High Energy Events moest de organisator, om een 'voelbaar' geluidsniveau te laten beleven, uitwijken naar een locatie buiten de gemeente Zwolle. 

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Heeft die klote volk van een huds het toch voor elkaar! Gefeliciteerd!! Nu blij?!

  Was niet mijn feestje maar kan me echt mateloos ergeren aan dit soort volk!!>:(

 2. Bericht door Abouali, op 18 november 2015 3:52
  Nou gefeliciteerd HUDS, dupeer de middenstand maar weer. Hulde!

  Zit er middenstand op de Wijthmerplas dan?

  Bericht door Davy, op 18 november 2015 7:21
  Heeft die klote volk van een huds het toch voor elkaar! Gefeliciteerd!! Nu blij?!

  Was niet mijn feestje maar kan me echt mateloos ergeren aan dit soort volk!!smilies/angry.gif

  Inderdaad! Het werd elk jaar erger met die herrie. Blij dat ze weg zijn.

 3. Toch vreemd dat een klein groepje iets groots kunnen verpesten..

  Het is afwachten wanneer bevrijdingsfestival wordt afgenomen!
  Ik ben ook erg teleurgesteld in zwolle!!

 4. Toch vreemd dat een klein groepje iets groots kunnen verpesten..

  Een klein groepje herrieschoppers verpesten iets groots, nl. normaal leven voor de rest van de bewoners.
  Blij dat ze weg zijn!
  :D:D:D

 5. Gefeliciteerd linkse morrende massa!! Wederom de hoofdprijs, eerst het vuurwerk aan banden gelegd, nu feestjes voor de jeugd verpesten!
  Wat is het volgende op jullie lijst? Zal jullie wat tips geven: stratenfestival, kermis, 5 mei festival.

  allemaal feesten waar de jeugd plezier van heeft, gauw kapot maken!! Maar hou aub dat RTL viert de zomerfeest overeind zodat jullie als een stel josties lekker kunnen klappen bij nick en simon! En mensen die hierboven reageren met : blij dat ze weg zijn enz, donder aub uit mijn Zwolle en ga lekker op de Veluwe wonen, Zwolle moet zeikstralen als jullie niet.

 6. Wat een zielige bekrompen reacties hier boven.
  Is het zo erg om het festival op een andere locatie te bezoeken? Als je er een liefhebber van bent is dat toch niet echt een probleem?
  @zwolleeder ik ben 25 jaar geleden niet in een stad komen wonen om verplicht in de takkeherrie te moeten gaan zitten. Er is al meer dan genoeg geluid/lawaai in de wereld, met zulke festivals wordt er nog een grote schep bovenop gedaan. Misschien moeten jullie je eens wat meer in een ander verplaatsen i.p.v. alleen maar aan jezelf te denken, het is niet alleen maar van het verwende ikke, ikke, ikke. Of is jullie brein zo beperkt een aangetast dat dat niet meer mogelijk is?
  Afgezien van alles weten jullie hoe gezond zulke harde "muziek" eigenlijk is voor je lijf en leden? Over 20 jaar niet gaan lopen janken dat je lichamelijke mankementen krijgt.

 7. Zwolleeder, op 18 november 2015 8:53

  Gefeliciteerd linkse morrende massa!!

  Als het dan toch politiek geduid moet worden wil ik er wil ik melden dat ik HUDS juist als een rechts kluppie zie.

 8. ik ben 25 jaar geleden niet in een stad komen wonen om verplicht in de takkeherrie te moeten gaan zitten. Er is al meer dan genoeg geluid/lawaai in de wereld, met zulke festivals wordt er nog een grote schep bovenop gedaan. Misschien moeten jullie je eens wat meer in een ander verplaatsen i.p.v. alleen maar aan jezelf te denken, het is niet alleen maar van het verwende ikke, ikke, ikke.

  @Yvon,

  Hoeveel dagen per jaar zit jij in de takkeherrie in ons mooie Zwolle?
  Beetje overdreven reactie van jou, leven en laten leven. Woon je in hartje stad of in een gezellige buitenwijk? Ik ben overigens geen fan van dat hele hardshock gebeuren maar wie het leuk vindt mag ervan genieten van mij.

 9. Misschien moeten jullie je eens wat meer in een ander verplaatsen i.p.v. alleen maar aan jezelf te denken, het is niet alleen maar van het verwende ikke, ikke, ikke.

  Tja, sorry dat ik mij totaal niet kan verplaatsen in de uiterst egoïstische gedachten van een ander. Ik kan er met m'n hoofd niet bij dat mensen zichzelf en hun eigen belangen dermate belangrijk vinden dat 2 á 3 dagen 'overlast' ten behoeve van andermans plezier al teveel gevraagd is.

 10. Yvonne je klinkt zelf anders erg egoistisch!! Ik heb ook erg last van pec zwolle.. ik ondervind daarvan ook flinke overlast.. als het niet met auto's is, dan is het wel het geluid dat geproduceerd wordt….

  Maar moet ik dan ook iets gaan opzetten zodat het stadion verkast buiten de stad??

  Zo sneu ben ik gelukkig niet!!

 11. Begrijpelijk dat de organisatie voor een andere locatie kiest. Onbegrijpelijk dat mensen die in een stad gaan wonen vervolgens gaan klagen over de herrie van een paar feesten per jaar.

 12. @Leonardo: Ik ben zelf neutraal in deze zaak, maar weet wel dat de bezwaren tegen dit festival met name van bewoners rondom de Wijthmenerplas afkomstig zijn. Die zijn daar toen op het platteland komen wonen, toen de plas nog rustig was qua geluidsoverlast.

  De organisatie had het trouwens ook anders kunnen oplossen, bijvoorbeeld door de omwonenden lekker "een weekendje weg" aan te bieden op kosten van de organisatie.

  Succes in Lelystad. De Zwolse middenstand zal er weinig van merken denk ik. De organisatie werkte zelf met name met landelijke cateraars samen.

 13. @aapotheek:

  De organisatie had het trouwens ook anders kunnen oplossen, bijvoorbeeld door de omwonenden lekker "een weekendje weg" aan te bieden op kosten van de organisatie.

  Dit is elke keer gedaan. Maar de bewoners sloegen dit af: "wij laten ons niet omkopen". >:(

 14. De organisatie had het trouwens ook anders kunnen oplossen, bijvoorbeeld door de omwonenden lekker "een weekendje weg" aan te bieden op kosten van de organisatie.

  Dat is gebeurd.

 15. Yvon…..ben benieuwd hoe je over je eigen reactie denkt als je hem terug leest? Schaam je je dan niet? Je bent hier niet 25 jaar geleden komen wonen om in de takke herrie te zitten? Jij had verwacht dat de stad stil was blijven staan en we allemaal nog met paard en wagen door de straten gingen en naar Kampen gaan met de trekschuit? Pffff flabbergasted.

 16. Kijk, een paar uurtjes herrie naast je huis gaat nog wel. Maar een hele lange dag een dreun in je maag en botten is wel veel gevraagd van mensen uit de buurt. Dit jaar ging het door de nieuwe normen beter met de herrie uit de IJsselhallen, maar het kwaad was al geschied. Het had helemaal niet zo ver hoeven komen als de festivals eerder rekening hadden gehouden met anderen. Het gaat tenslotte om publieke ruimte, het geluid horen we daar allemaal! Dan hadden we de festivals nog in de stad gehad.
  Enne…. er gaat tegenwoordig een snelle trein naar Lelystad.
  enne…. ben wel benieuwd hoelang de mensen het gedreun daar uithouden.

 17. Blij dat die teringherrie weggaat niet normaal die constante dreunen op een mooie zomeravond.Lekker allemaal naar het afvoerputje van Amsterdam.

 18. Vreemd dat mijn eerste reactie hier niet geplaatst is. Ik probeer het gewoon opnieuw.

  't Wordt elke keer weer bevestigd: Zwolle is een stad voor ouwe, suffe kutten. Een zekere mate van overlast is een stedelijk fenomeen, hoort bij 'urban life' en de meer open en 'jonge' steden gaan daar wat makkelijker mee om, de oubollige en behouden steden hebber er een probleem mee. Zwolle heeft er een GROOT probleem mee, want de concentratie sufkutten is nergens zo hoog als in Zwolle en heeft een stadsbestuur die daarbij past.

  Wellicht dat we EO-jongerendag kunnen wegkapen van Arnhem want dat past veel beter in Zwolle: zedige, rustige en decibel-behouden jeugd, met een blijde boodschap. Misschien kunnen we ze ook nog verleiden tot een museumbezoek en de onvermijdelijke Waanders in de Hoeren.

  Slaap lekker Zwolle!

 19. Feest in Zwolle oké, maar dan moeten er ook veel Zwollenaren naartoe gaan, anders kun je het beter ergens anders doen.
  In dit geval was dat dus niet zo. Dus blij dat het weg is.
  En sufkutten, ja dat zijn ze hier wel. En maar lullen en lullen of hier wel een kfc mag komen.

 20. Belachelijk!! Nog even en we zijn terug bij af. Het ene na het andere festival sneuveld en dat terwijl de gemeente Zwolle zichzelf festival stad durft te noemen. Wat een trieste fuckers!!

 21. de diverse klagers comités zullen tevreden zijn. iedere afgegleden gepensioneerde buurt heeft er eentje.

  leuk, maar niet klagen als er verveelde jongelui op een pleintje rondhangen.

 22. @ markje: Ik weet niet hoe lang jij al in de buurt van het voetbalstadion woont. Het kan zijn dat je er zelf voor gekozen hebt om daar in de buurt te gaan wonen, dan accepteer je de event. overlast.
  Ik denk niet dat je het stadion gebouwd is toen jij er al woonde.
  @fredje: Er is een groot verschil tussen "gewoon" samenlevingsgeluid en het geluid en vooral het volume en het dreunen van diverse festivals.
  Jij bent blijkbaar zo verslaafd aan dit soort prikkels dat jij er niet zonder kunt. Lees eens wat info over hoe (on)gezond het is om zo te leven.

 23. Yvon je maakt je zogenaamd zo druk om de gezondheid van deze bezoekers. Daar gaat het jou helemaal niet om, het gaat erom dat jij dat soort muziek niet kunt uitstaan. Past niet bij je geloof waarschijnlijk. Als het Een gospel festival is vind je het vast allemaal wel prima. Koop een paar oordopjes die paar dagen in het jaar als advies voor jou. En wen er maar aan dat Zwolle allang geen dorp meer is als vijfentwintig jaar geleden. Toen jij hier kwam wonen. Gelukkig gaan de meeste ouderen wel met hun tijd mee, en denken ze niet zo bekrompen als jou.

 24. Bericht door cleo, op 18 november 2015 19:08
  Zwolle is momenteel het lachertje

  Ik heb de reacties gelezen en de meeste geven aan dat Almere een betere locatie is, ook omdat het evenement dan kan groeien.
  Beide partijen winnen?

 25. @Agusi: een beetje stedelijk overlast hoort inderdaad bij de stad. Maar 10 km buiten de stad verwacht je dat een stuk minder. Maar op het "platteland" 3 grote festivals binnen enkele weken is ook wel erg gortig als omwonende die juist daar is gaan wonen vanwege de rust.

  @omwonende: Dat wist ik, ik heb daar ook een paar kennissen wonen. Hierboven wordt echter door Cleo en vdBerg het tegenovergesteld beweerd. Misschien dat de mensen bij de ingang van het terrein inderdaad lekker een weekend weg mochten, maar de overige mensen niet.

  Vooruitgang heb ik geen bezwaar tegen, hoe meer festivals hoe meer vreugde. Maar dan wel altijd in overleg met omwonenden. En dat is nou net bij de Wijthmenerplas niet gebeurd. Daar is het overleg besloten.

  Straks lekker met zijn allen naar Almere, moderne stad, gezellig wonen en straks prima festival erbij.

  Ik blijf wel in het gemoedelijke Zwolle met zijn "sufkutten". Voor een leuk festival naar mijn smaak moet ik toch al de auto pakken naar Meerhout in Belgie of Sleeswijk-Holstein in Duitsland. Vroeger kon je daarvoor naar het voormalig militair vliegveld in Eindhoven of naar Burgum in Friesland.

 26. Deze 'herrie' was niet eens in de stad, maar een flink stuk daarbuiten.

  Ik snap alleen niet waarom je een ander zijn pleziertje niet gunt, ook al heb je er iets hinder van. Van mij hoeven alle sinterklaas/carnaval en weet ik veel wat voor optochten niet. Maar het is toch juist mooi dat anderen daar zoveel plezier uit halen? Dan kom ik die dag maar even niet in het centrum.

  leef en laat leven

 27. mooi dat ze weg zijn, heeft zwolle niets gebracht behalve dan een enorme afvalzooi op de route naar de touringcars die op de marslanden geparkeerd stonden

 28. En wat dan nog aapotheek? 3-4 evenementen per jaar, nou nou wat een drama zeg. Evenementen die om 00.:00 uur afgelopen zijn, tjongejonge wat een overlast, zucht….

Reageer