Schapen gered uit opstuwend water

Zwolle – Aan de Holtenbroekerdijk bij Zwolle zijn woensdagmorgen tientallen schapen gered uit het opstuwende water van het Zwartewater.

schermafbeelding_2015-11-18_om_10.29.31.png
Foto: via Twitter @Myrthe_Smit

Het viel oplettende Zwollenaren woensdag op dat op een uiterwaard van het Zwartewater een schaapskudde nagenoeg tot aan de buik in het water stond. Via Twitter werd de gemeente Zwolle op de hoogte gesteld van het dreigende gevaar voor de beesten. De politie kwam voor de zekerheid een kijkje nemen. De gemeente Zwolle liet later weten dat de schaapjes weer op het droge staan.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. En waar was de verantwoordelijke schaapsherder?
    Je zou toch denken dat die ook wel een keer was gaan kijken.
    Je weet dat er bij storm in dit jaargetijde een risico is dat de uiterwaarden nat(ter) worden.

  2. Ik denk dat het water heel snel steeg omdat de stormkering dicht ging. Word de herder dan op de hoogte gesteld, dat die gesloten gaat worden? Ik denk het niet he?

  3. Ja die balgstuw bij de ramspol bedoel ik inderdaad, ik denk dat het water dan heel snel stijgt en ze zullen er echt niet aan denken om dan de herder te bellen. Wel was het misschien handiger geweest om die schaapjes de dag ervoor op het droge te brengen 𾨣???. Want de kans was wel groot dat de balgstuw omhoog ging.

  4. De schaapsherder, boer of wie dan ook die in dit jaargetijde dieren in een uiterwaard houdt heeft toch ook zijn/haar eigen verantwoordelijkheid t.o.v. deze dieren?
    Heb het vroeger in Zwartsluis ook regelmatig gezien dat de koeien daar t/m de buik in het water stonden omdat de boer ze niet op tijd van het land haalde. Er zijn toch niet voor niets weersberichten?

Reageer