Supermarkt en horeca in buurt Stadshagen

Zwolle – Winkelcentrum Stadshagen is na ruim 10 jaar toe aan een volgende stap. Dit is wenselijk om te kunnen voldoen aan de uitbreidingsbehoefte van een aantal gevestigde ondernemers en om nog ontbrekend gemaksaanbod te kunnen toevoegen. Dat meldt de gemeente Zwolle woensdag.

Belangrijk uitgangspunt daarbij is naast inspelen op Het Nieuwe Winkelen (afhaalpunten, gastvrijheid, gemak en comfort) ook het creëren van een ontmoetingsplek en uitbreiding van het horeca-aanbod met terrassen voor verlenging van de verblijfsduur. Hierbij kan aansluiting gezocht worden met Stadsboerderij Stadshoeve, waar een theeschenkerij is voorzien. De ligging aansluitend op het winkelcentrum biedt overigens de kans over te gaan tot verkoop van streekproducten. Op de Stadshoeve zelf of in een speciaal ingerichte ruimten in het winkelcentrum. De marktpotentie in combinatie met de mogelijkheid die het Bestemmingsplan Stadshagen biedt, maken zowel het uitbreiden van het winkelcentrum als realisatie van een klein buurtcluster mogelijk. De omvang van de wijk, de afstand voor een steeds groter wordend deel van de inwoners tot het winkelcentrum en de wens tot functiemenging in de nog te realiseren woningbouwprojecten rechtvaardigen deze stap. Dit buurtcluster bestaat uit een supermarkt en enkele aanvullende functies waaronder horeca (cafetaria) en afhaalpunten. Elders in de wijk is er ook een mogelijkheid voor (beperkte) uitbreiding van horeca.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Stadshagen is de grootste wijk van Zwolle, maar heeft het kleinste winkelgebied. In plaats van terrasjes zou iets meer keuze aan retail een welkome aanvulling zijn op het huidige aanbod.

  2. Wat een vreemd bericht; lijkt op een visie-stuk en dus niet geschreven door Weblog maar er staat geen bron bij. Admin: is dit van de gemeente zwolle ?

Reageer