Mogelijkheden voor ‘wellness’ bij Milligerplas

Zwolle – De Milligerplas heeft volgens de gemeente Zwolle alles in zich om een Unique Selling Point van Stadshagen te worden. In het verlengde van de plannen voor een horeca-paviljoen ter vervanging van het huidige aanbod past heel goed een wellness-voorziening, uniek gelegen aan het water met mooie vergezichten.

milligerplas.jpg 

De Milligerplas is tevens uitermate geschikt voor het faciliteren van sport en bewegen in de openbare ruimte. Dit biedt bij uitstek de gelegenheid in te spelen op de landelijke trend dat men zich steeds minder aansluit bij een sportvereniging en dat sporten en bewegen zich meer afspeelt op individueel niveau. Hierop voortbordurend kan gedacht worden aan het combineren met andere leisure- en ‘beach’ activiteiten. Waarmee de Milligerplas kan uitgroeien tot een ‘’place to be’’ voor de inwoners van Stadshagen, Zwolle en wellicht zelfs de regio. Vergelijkbaar met de recreatieplas Bussloo bij Apeldoorn.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Vind het nog steeds een vreemd idee. Vroeger (jaren ’70) mochten we daar nooit zwemmen omdat het een gevaarlijke plas was. Nu één en al recreatie. Werd toen ‘Het Gat’ genoemd.


  Maak melding

 2. Strandhuis de Milligerplas? Omgebouwde snackbar voor feesten en partijen, als er geen andere visie komt van de ondernemers zal het nooit wat worden. Niemand heeft er wat aan, een fatsoenlijk stukkie vlees of vis kan je er niet krijgen.

  Als er in het nieuwe plan geen fatsoenlijke kok in het pand komt gaat stadshagen of de wijk er niets aan hebben, een leuk restaurant waar je doordeweeks/ weekenden met een fantastisch uitzicht kan lunchen of dineren daar heeft Stadshagen wat aan. Een patatje met een fricandel eet iedereen thuis wel op.

  Geloof ook niet dat het de bedoeling was van de gemeente dat het ieder weekend vol zou zitten met feesten en partijen waardoor veel mensen het strandhuis links laten liggen, de ondernemers zullen er van rond kunnen komen en dat gun ik ze ook. De zomers zit het terras vol maar je kan er veel meer van maken dan alleen maar dat. Laten we hopen als wijk zijnde dat we er straks ook lekker kunnen eten en genieten van dit mooie stukje Stadshagen. Iedereen graag.  Maak melding

 3. Plek is heerlijk. Laten we het vooral schoon & veilig houden. Parkeerterrein afsluiten met slagboom na zonsondergang zeker aan te raden. & laat de jongeren er in de zomer gewoon recre?ren. Leef & laat leven….


  Maak melding

 4. Helemaal eens helga…wat een uniek plekje.
  Maar het zal ook eens niet in Zwolle, volgens mij heeft spuit 11, op 18 november 2015 12:41 ook gelijk als het over “klagers” gaat
  >:( Weet niet waar huds voor staat trouwens. In

  Bericht door spuit 11, op 18 november 2015 12:41

  als je je mond dan maar dicht houd en geen lawaai maakt!

  Anders gaan de klagers van huds weer zeuren.

  Vind ook dat Harold en zijn directrice goed bezig zijn met hun nieuwbouw-plannen. Harold heeft ons verteld hoe het gaat worden.
  Opening april 2016.  Maak melding

 5. Voormalige Ecodrome had zich ook prima kunnen lenen voor Wellness. Groot terrein, meerdere gebouwen, waterpartij buiten, grote parkeerplaats, dicht bij station. Alleen nog een hoge heg eromheen tegen inkijk en dan was het helemaal prima. Nu eerst de dino’s.  Maak melding

Reageer