Provincie geeft info jihadstrijders niet prijs

Zwolle – De PVV in Overijssel vindt het schandalig dat Gedeputeerde Staten weigert informatie te verstrekken over de gevaren van de islam voor de Overijsselse samenleving. De Commissaris van de Koning verschuilt zich, volgens woordvoerder Roy van Aalst van de PVV, achter de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Volgens de Gedeputeerde Staten zouden de gegevens over jihadstrijders niet bijgehouden worden per provincie. Dit vindt Van Aalst uiterst vreemd, omdat de provincie Drenthe deze informatie wel heeft. GS heeft volgens Van Aalst vier weken zitten broeden op de PVV vragen om er vervolgens geen antwoord op te geven. "Het is volstrekt duidelijk dat het bestuur van Overijssel niet weet hoe het staat met de veiligheid van haar inwoners en er ook geen interesse voor heeft. De commissaris legt onvoldoende prioriteit bij het garanderen van de veiligheid van de Overijsselse samenleving. Misschien moet ze stoppen met een aantal bijbanen en meer tijd besteden aan haar taken in en voor Overijssel ” aldus de woordvoerder. De PVV zal de Commissaris van de Koning dan ook tijdens de Statencommissiedag van 25 november aan de tand voelen.

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Goede zaak dat de Pvv dit vraagt is tenminste nog de enige partij die het gevaar ziet van al dat volk wat hier maar binnenkomt.Laat Geert dan maar een schreeuwer zijn,liever een schreeuwer die de waarheid zegt dan al die linkse huichelaars die bang voor hun baantje zijn.

 2. Misschien moet de PVV stoppen met altijd en overal schreeuwen en tegenaan schoppen, en meer tijd besteden aan hun daadwerkelijke taak: het aandragen van concrete oplossingen van (politieke) problemen

 3. @Bernard: prima plan. Laten we dan beginnen met de PVV'ers die Kalashnikovs leegschieten in de horeca, zichzelf opblazen, mensen onthoofden, en die de redactie van kritische media uitmoorden. En dan pakken we daarna de jihadstrijders aan, oke?

 4. @Bernard, zoals je weet ben ik geen PVV??er maar als ik zou moeten kiezen, kies ik toch liever voor beetje EERLIJKE stampij, dan voor het achterbakse gewauwel van een kloon van Pechtold.

 5. Nou de Pvv schopt niet maar zegt gewoon wat 90 procent van de Nederlanders denkt niets mis mee,en schreeuwen niet alle partijen de1ne roept lastenverlichting en de ander houd het weer tegen over schreeuwers gesproken.

 6. @Benard, je bent de laatste tijd nogal actief bezig om die ā¤½tokkiesā¤ van de PVV te vertellen waarom ze fout bezig zijn.
  Is dat een ā¤½verstandelijkeā¤ opleving op je oude dag, of is het verveling? Verveling kan het toch niet zijn, want zoals je meerdere malen hebt aangegeven ben je nogal betrokken met de ā¤½vluchtelingenā¤. Voetballen, schaken misschien enz.
  Niets mis mee, ook voor jou een zinnige dagbesteding, die zoals ik mag hopen je verstandelijke vermogen up to date houdt.

  Daarom wil ik je toch vragen (verstandelijk vermogen) waarom je de PVV een gevaar voor de samenleving vindt. Het is natuurlijk gemakkelijk om dit in een oneliner neer te kalken, maar het zou prettig zijn als je zoiets onderbouwt met feiten. Dan leer ik ook nog eens iets van een D66??er, nietwaar bernard?

  Ik kan niet wachten op jouw links-liberale onderbouwing.

 7. ā¤½verstandelijkeā¤ opleving op je oude dag

  Na zo'n denigrerende opmerking lees ik niet eens meer verder. Jammer voor de discussie!

 8. Haha, Mariane: Valt wel mee hoor. real eagle en ik hebben elkaar in het verleden al zo eindeloos vermoeid op het Pol.Log dat ik het al niet eens meer zie. Voor een Deventenaar doet hij het best aardig.

  Maar R.E., ik geloof niet dat ik hier ergens schreef dat de PVV een gevaar voor de samenleving is, maar dat dat nu juist uitgezocht moet worden.
  Netzomin dat de PVV beweert dat de islam een gevaar is voor de Overijsselse samenleving, maar dat ze dat uitgezocht willen hebben.

 9. Los van alle individuele meningen is het een feit dat een soort van 'tegenpartij' in dit land toch relatief hoge ogen scoort omdat er nogal wat onvrede en wantrouwen blijkt te heersen.

  Dat zijn de cijfers en daar kunnen we weinig op afdingen…

 10. Je speelt IS alleen maar in de kaart door dom te polariseren: zij willen niets anders dan dat bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet. Met dank aan de PVV!

 11. Wat zijn de cijfers? "Hoge ogen"? 90%? Ik zie geen feiten wat dat betreft.

  Mariane, jij hebt sowieso moeite met feiten zien. Zeker als het over de fantastische zegeningen van de multiculti-samenleving en islam betreft.

 12. Klopt Bernard. Maar maakt niet uit: het probleem overstijgt de provinciegrenzen.

  @hansV: 40 zetels in de peilingen betekent 110 niet. En in het wensdenkmodel van Mariane en haar maatjes wordt dat uitgelegd alsof die 110 zetels bewijzen dat het overgrote deel positief staat t.o.v. haar paradepaardjes.
  Klassieke redenatiefout van deze types, de a-contrarioredenatie: als niet Y, dan automatisch X.

 13. Even weer On-Topic: waarom zou men het publiekelijk moeten maken?Je wilt niet dat potentiele terroristen weten dat men ze al in de gaten houdt, want dan gaan ze nog meer ondergronds en zijn ze nog moeilijker te volgen.

  Ik verbaas me erover hoe snel ze in Frankrijk toch een hele reeks terroristen in zeer korte tijd hebben opgepakt. De kennis was dus al veel langer aanwezig. Nu oppakken of nog even laten lopen zodat je de rest van het netwerk kunt oppakken.
  Het meer publiekelijk maken van cijfers over hoeveel jihadstrijders er in een provincie wonen levert m.i. dan ook weinig op.

 14. De PVV heeft deze vragen kennelijk in alle provincies gesteld. Drenthe heeft ze wel beantwoord en ook uit die antwoorden blijkt dat die gegevens niet per provincie worden bijgehouden. Dus van Aalst vraagt naar iets wat er simpelweg niet is. Zo beschouwd heeft de provincie de vragen al beantwoord.
  De antwoorden van de provincie Drenthe staan hier.

 15. Terechte vragen van de PVV.

  Ik verbaas me erover hoe snel ze in Frankrijk toch een hele reeks terroristen in zeer korte tijd hebben opgepakt.

  Inteelt en niet slim genoeg om verstandig met communicatie om te gaan. Volgens het nieuws heeft de vriendin van het brein achter de aanslagen zich opgeblazen. Deze vriendin was ook zijn nicht.

  30% van de Nederlandse Turken en marokkanen komen voort uit neef/ nicht huwelijken. En is een probleem van gehele islam en nu ook ons probleem:

  http://www.islaam.nl/forum/forum_posts.asp?TID=4774&title=moslims-gaan-ten-onder-aan-inteelt

  Forza PVV!

 16. Dat is toch het achterhouden van de belangrijke informatie,nalatigheid, terwijl de nationale veiligheid hierdoor in gevaar gebracht kan worden.. volgens mij is dat zelfs strafbaar.. maar dat laat ik aan OM over….

 17. Valt mee. Bij vrijwel ieder 'incident' hoor je achteraf dat de daders bekend waren bij de Inlichtingendienst of Veiligheidsdienst. Daar heb je niets aan zolang het niet is toegestaan effectiever preventief op te treden als justitie. Nu lopen de diensten te vaak achter de feiten aan en komen pas in beweging als het kwaad heeft plaatsgevonden. Tijd voor drastische mandaten en/of wetswijzigingen. In het belang van onze vrijheid en veiligheid.

 18. Is dit een serieuze vraag van je, D erk?
  OkƩ, vooruit: ja, vrijheid. Onze normen, waarden en verworvenheden. Daar zijn veel van de 'incidenten' tegen gericht.
  Maar dat wist je zelf ook wel.

 19. Niet als ze juist worden toegepast. En ik lever graag wat privacy en vrijheid in in ruil voor meer veiligheid. Liever leven met minder privacy dan in 'alle vrijheid' verrot geschoten worden.

  Overigens: als je de mandaten en wetswijzigingen goed gericht inzet, hebben jij en ik daar nauwelijks last van vermoed ik.

Reageer