VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle in Club Cele

Zwolle – Op dinsdag 24 november houdt Club Cele een VPRO Tegenlicht Meet Up over de aflevering ´Einde van bezit´. Vanaf 20.30 uur ben je welkom in Café Foyé (Blijmarkt 25) om na te praten over de aflevering met gastsprekers Ronald van den Hoff van Society 3.0 en Louis Zandbergen van Repair Café Stadshagen. Daarnaast zullen er collega´s aanwezig zijn van Thomas Rau (uit de aflevering).

Onze smartphone is al na twee jaar niet meer up-to-date. Een printer begeeft het per definitie na 4000 kopieën. Producten worden zo ontworpen dat ze gepland snel verouderen, terwijl het einde van de aanwezige grondstoffen met een razende vaart in zicht komt en onze afvalbergen groeien.. Onder het motto "Don't Own, Enjoy" gaan we op zoek naar het einde van het productiemodel waarin mensen werken om dingen te kunnen kopen. We staan op de grens van een wezenlijke gedragsverandering. We willen steeds minder bezitten. Wat betekent dat voor hoe producten gemaakt worden, voor de status die we aan bezit ontlenen, voor innovatie en voor economische groei?

Op zondag 8 november jl. werd ´Einde van bezit´ uitgezonden op NPO 2. Gemist? Geen probleem! Voorafgaand om 19.00 uur kan je de uitzending terug kijken.

Artikel delen:

Reageer