Koplopers behouden koppositie bij zaalvoetbal

Zwolle – Afgelopen week wisten de koplopers in de Hoofdklasse wederom te winnen en nemen steeds meer afstand van de concurrentie. In 2e klasse B echter verloor het nog ongeslagen KPS Steigerbouw van uitdager Bouwbedrijf Salverda. ZVT Present wist de koppositie te behouden in de andere 2e klasse. In de tweede klasse A wist ZVT Present een aanval op de koppositie af te slaan.

Het was subtopper Citysnack FC, die een 5-2 voorsprong niet wist vast te houden. Citysnack FC verloor uiteindelijk met 6-7 en bleef met lege handen achter. Corporate Matchfixing declasseerde Blue Sakura. Asero Futsal won knap met 9-2 van 2 ConneXt Zwolle. AA Taxi Zwolle mocht ook drie punten bijschrijven. ZVT Supportersclub PEC Zwolle verloor nipt met 4-5 van Bluefinger Wolves. De 'titanenstrijd' in de hoofdklasse A tussen Tabonon Sportschool en VT Benz uit Kampen was een hoogstaand en spannend duel. Veel gescoord werd er niet. Beide keepers speelden de hoofdrol. Echter was het keeper Hanif Kamran van Tabonon, die de koploper aan de zege hielp.

Na de 3-1 van Wahid Shimeri maakte VT Benz vlak voor tijd nog de aansluittreffer, maar Tabonon hield stand en staat zonder puntverlies fier aan kop. De spelers van Gebroeders Postma lieten vanavond in een nieuw outfit aan hun sponsoren zien, waarom ze vorig seizoen kampioen waren geworden. Kletsen & Proeven kwam niet aan bod en werd overlopen door de titelverdediger. Keeper Harm Wolters zette de 10-1 op het scorebord. Uiteindelijk won Postma met 12-1. Het Beugeltje pakte belangrijk punten door met 3-2 te winnen van Stip Entertainment. Dozend versloeg nummer laatst Nico Brillen met 16-5. Diaspora zette de goede lijn voort door met 6-1 te winnen van Woord & Daad. De 'titanenstrijd' in de hoofdklasse A tussen Tabonon Sportschool en VT Benz uit Kampen was een hoogstaand en spannend duel. Veel gescoord werd er niet. Beide keepers speelden de hoofdrol. Echter was het keeper Hanif Kamran van Tabonon, die de koploper aan de zege hielp.

Na de 3-1 van Wahid Shimeri maakte VT Benz vlak voor tijd nog de aansluittreffer, maar Tabonon hield stand en staat zonder puntverlies fier aan kop. De gebroeders Postma lieten vanavond in een nieuw outfit aan hun sponsoren zien, waarom ze vorig seizoen kampioen waren geworden. Kletsen & Proeven kwam niet aan bod en werd overlopen door de titelverdediger. Keeper Harm Wolters zette de 10-1 op het scorebord. Uiteindelijk won Postma met 12-1. Het Beugeltje pakte belangrijk punten door met 3-2 te winnen van Stip Entertainment. Dozend versloeg nummer laatst Nico Brillen met 16-5. Diaspora zette de goede lijn voort door met 6-1 te winnen van Woord & Daad. In de hoofdklasse B had favoriet voor de titel de Blazende Veiligheid een niet al te moeilijke avond tegen Vastgoed Dalfsen. In een doelpuntrijk duel won de koploper met 15-7 en verstevigde de koppositie. Bordeaux Groen wist het spannende duel met subtopper The Green Room met 6-5 nipt om te zetten in winst. De titelverdediger neemt na een moeilijke start inmiddels de derde positie in. Het belangrijke duel onderin tussen FC Hummel en Poppe Advocatuur werd door Poppe met 3-4 gewonnen. Poppe is hiermee uit de gevarenzone en FC Hummel staat puntloos onderaan.

YBC wist weer eens te winnen. Neptunes'12 kwam met 6-5 net tekort tegen de Staphorster ploeg. Europanel deed goede zaken door met 6-4 Aqua Comfort uit Zwartewaterland te verslaan. De topper in de 2e klasse B werd gewonnen door Bouwbedrijf Salverda met 5-3. Het duel met KPS Steigerbouw werd regelmatig onderbroken i.v.m. blessures. KPS blijft aan kop en wordt op de voet gevolgd door Bouwbedrijf Salverda. ZVT Edon hield drie punten over aan het duel met Brockbernd en The Black Ties verloren met 0-7 van Roede Vooruit. Keijl Flevo Holland won knap met 7-2 van All Stars. Ramenblinderenzwolle.nl kwam in een spannend duel met L&M Workwear uit Genemuiden net tekort. De volgende competitieronde is op maandag 23 november en woensdag 25 november. De ‘wedstrijd van de week' wordt gespeeld op maandagavond in de hoofdklasse A tussen koploper Tabonon Sportschool en titelverdediger Gebroeders Postma om 21.15 uur. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

Artikel delen:

Reageer