Ontruiming door verdacht pakketje bij IND Zwolle

Zwolle – Vrijdag rond het middaguur vond aan de Zuiderzeelaan in Zwolle een ontruiming plaats van het Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gebouw. Bij een onderzoek van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) werd alleen een pakketje met papieren gevonden. Dat was op een ongebruikelijke locatie neergezet. De medewerkers konden daarop terugkeren naar het gebouw.

schermafbeelding_2015-11-20_om_13.06.19.png

Foto via Twitter: @robbedoes1999

Diverse hulpdiensten waren bij de locatie op Hanzeland aanwezig. Rond 12.10 uur werd de situatie opgeschaald naar een zogenaamde GRIP 1. De directe omgeving werd afgezet met lint. Er zou een verdacht pakketje gevonden zijn in het complex. De EOD heeft onderzoek gedaan, en daarbij werd niets ernstigs gevonden.

schermafbeelding_2015-11-20_om_12.54.41.png
Foto via Twitter: @ToenenZo 

schermafbeelding_2015-11-20_om_12.56.18.png

Foto via Twitter: @richardnibourg 

schermafbeelding_2015-11-20_om_12.33.59.png

Foto via Twitter: @richardnibourg 

 

Artikel delen:
Reacties 23
 1. @vdberg, helemaal mee eens, lees net even snel op telegraaf.nl en je ziet her en der wat dingen over verdachte pakketje's.
  straks mag je geen kauwgom meer in een openbare prullenbak knikkeren omdat het misschien wel een kneed bommetje kan zijn.

 2. Ik durf voor 99% zeker te stellen dat het door gewoon door een Nederlander is neergelegd om de toch al groeiende angst voor asielzoekers nog verder te doen groeien.

  @ja-tja: Op sommige wordt bij dit soort incidenten inderdaad serieus opgeroepen om de grenzen dicht te gooien. Dit soort "grappenmakers" houdt je echter altijd en zouden hoge straffen opgelegd moeten krijgen. En als ze het dan ook nog even heel publiekelijk uitspreken, gaat er misschien nog iets van een waarschuwende werking van uit.
  Maar tsja, het verstandelijke niveau van dergelijke grappenmakers…………

 3. Niet eerder bekend maken dan als er echt wat gevonden is of als het loos alarm blijkt te zijn het vervolg .
  Geeft veel minder paniek onder het publiek

 4. "Het was een pakket papieren, dat op een ongebruikelijke plaats in het gebouw bleek te zijn neergezet", aldus een politiewoordvoerder.
  Kan dus ook een IND medewerker zijn, die wat rond laat slingeren.

 5. Helaas neemt met de huidige omstandigheden het aantal copycats ook toe en zullen we vaker zien dat grappenmakers voor paniek gaan zorgen.

 6. Ja mensen dit is de toekomst Europa het continent van angst en om je heen kijken.Dit was te verwachten als je al die andere culturen hier heen haalt En bereid je er maar op voor het wordt nog veel erger.Wat wijlen Hans Janmaat 20 jaar terug al voorspelde gaat nu uit komen.Maar ja hij mocht nooit wat zeggen van het linkse jargon want dan was hij gelijk een racist en fascist.Nou nu hebben we het succes ermee.

 7. de angst in ons nederland zit er al goed in.nu gaan we elkaar al de schuld geven dat er mensen zijn die angst willen aanjagen onder de Nederlanders terwijl er ergens een tasje of rugzak is blijven staan terwijl wij er een maand geleden totaal geen aandacht aan schonken.ik zeg mensen leef en geniet en gooi die angst eens overboord en ga lekker verder met je dagelijkse leven.ik zeg proost op dit lekkere weekendje en geniet ervan:D:D:D:D

 8. Dit was te verwachten als je al die andere culturen hier heen haalt

  Ik mis de connectie tussen deze situatie en de andere culturen waar je over spreekt, Werner. Kan je me dat eens uitleggen?

Reageer