Brouwer in 2016 weg bij vv Berkum

Zwolle – Willem Brouwer stopt na afloop van het huidige seizoen 2015-2016 als hoofdtrainer van vv Berkum. De nu 52-jarige Fries is de afgelopen twee seizoenen coach van de Zwolse zaterdageersteklasser geweest.

"Ondanks dat ik het geweldig naar mijn zin heb bij deze mooie club, zegt mijn gevoel dat 2 jaar mooi genoeg is. Soms kan 3 jaar net te lang zijn voor een trainer en ik wil dat goede gevoel wat er nu is, graag zo houden. Vandaar deze keuze." zegt Brouwer over zijn vertrek. "Het is ons vorig jaar net niet gelukt om Berkum terug te krijgen naar de hoofdklasse. Dit jaar lijkt het moeilijk te worden, al blijven we natuurlijk wel enorm ons best om de doelstelling alsnog te halen. De jongens hebben mij in ieder geval beloofd dat we het heel mooi af gaan sluiten."

Voor zijn aantreden bij Berkum stond Brouwer twee seizoenen aan het roer bij hoofdklasser Harkemase Boys en daarvoor was hij vier jaar hoofdtrainer bij Flevo Boys in Emmeloord. Berkum gaat uiteraard de komende tijd benutten om een nieuwe oefenmeester voor het komende seizoen te zoeken.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Een goede trainer…goed mens en altijd tijd voor uitleg na de wedstrijd bij de supporters.

    Jammer dat hij de vv B verlaat…maar zegt genoeg over deze trainer.

    Willem succes bij andere clubs.

  2. Blijf het vreemd vinden dat voetbaltrainers om de 2 jaar MOETEN wisselen van club. Dat zie je bijna in geen andere sport. Een ordinaire jobhopper dus.

  3. Zo lang het beleid onder die domineeszoon niet gewijzigd worden gaan alle leuke en aardige mensen lopen bij de Vvb.Het blijft 1 kliek en telkens worden de mensen naar voren geschoven die of sponsor of persoonlijk belang hebben..En dat gebeurt al vanaf de jeugd in Berkum.Goede trainer en aardige vent die Brouwer en goed voor de kantine opvulling.

Reageer