Activiteiten tijdens wereld gehandicapten dag

Zwolle – Sporten is leuk om te doen. Ook als je een beperking hebt. Donderdag 3 december is het de internationale dag van mensen met een beperking, Wereld Gehandicapten Dag. SportService Zwolle, de Twijn en De Vogellanden organiseren op deze dag drie activiteiten waarbij mensen met en zonder beperking elkaar op een leuke manier kunnen ontmoeten.

Wereld Gehandicapten Dag draait om het leggen van verbindingen tussen mensen met en zonder beperking om het wederzijds begrip te vergroten. Sport zorgt bij uitstek voor ontmoeting en verbinding tussen verschillende groepen. Op deze dag kan je deelnemen aan drie verschillende activiteiten: handboog en luchtbuks schieten, rolstoelvaardigheidstraining en handbiken. Deelname is gratis. Aanspannen, richten en raken. Welke houding moet je aannemen om met een handboog in de roos te schieten? Hoe kan je het beste richten met een luchtbuks? Tijdens deze clinic krijg je de kans om de uitdaging om dit een keer te proberen aan te gaan! De clinic zal gegeven worden van 14.00 tot 15.00 uur bij Revalidatiecentrum de Vogellanden (Hyacinthstraat 66A).

Zit je in een rolstoel en heb je soms moeite met het nemen van drempels? Of ben je bang om achterover te vallen? Tijdens deze training leer je vertrouwd te raken met een rolstoel en deze optimaal te benutten. Daarnaast maak je kennis met leuke rolstoelsporten! Deze training zal voor jeugd tot en met 18 jaar gegeven worden van 15.30 tot 17.00 uur bij de Twijn (Dr. Hengeveldweg 2). Volwassenen kunnen van 19.00 tot 20.30 uur terecht bij Revalidatiecentrum de Vogellanden (Hyacinthstraat 66A).

Artikel delen:

Reageer