Rapper Feis naar Hedon Zwolle

Zaterdag 28 november komt de Rotterdamse rapper Feis naar Hedon. De man rapt rauw en hongerig en zonder blad voor de mond waardoor de luisteraar meteen in zijn verhaal wordt meegesleept. Zijn album Hard Van Buiten Gebroken Van Binnen wordt door velen gezien als een van de beste hiphopplaten van 2014 maar dat is geen reden voor Feis om op z'n lauweren te rusten. Zo verscheen deze zomer nog de nieuwe EP Dagelijkse Sleur.

20112015feis_catharina_gerritsen.jpg
Foto: Catharina Gerritsen

Als Winne de generaal binnen de rap scene van Rotterdam is, dan is Feis de absolute kolonel. De 101 Barz sessie van de twee wordt gezien als een absolute klassieker onder de sessies. In 2009 kondigde Feis zijn debuutalbum Hard Van Buiten Gebroken Van Binnen al aan. Het album werd keer op keer uitgesteld, want Feis is een perfectionist. Tot 2014 blijft het angstvallig rustig, maar dan is daar ineens de Gebouwd Voor Dit EP, die een Feis laat horen die je gewend bent, harde beats en een krakende rauwe stem. Slechts 3 maanden later kwam Feis eindelijk met zijn langverwachte debuutalbum Hard Van Buiten Gebroken Van Binnen, met samenwerkingen van Winne en alle rappers uit Rotterdam waar Feis al een decennium muziek mee maakt.

Zwolse rappers krijgen de kans om hun demo's te laten horen op het podium van Hedon tijdens de nieuwe muziekavond Bries. Bovendien is er elke editie een bekende rapper aanwezig om de jongeren van muzikaal advies te voorzien. Ditmaal wordt de masterclass gegeven door niemand minder dan Feis. Tijdens deze tweede editie wordt Feis muzikaal ondersteund door de Zwolse rapgroep De Alliantie en DJ Berkum. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met Fakkelteit, een initiatief van Hedon en Travers Welzijn waarmee jongeren die creatief bezig willen zijn met rapmuziek een ontmoetingsplek wordt geboden.

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 28 november
Open : 20:00 uur
Aanvang : 20:30 uur
Entree : € 9,50

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer