Slob en opvolger Segers bezoeken Urk en Zwolle

Zwolle – Op maandag 23 november bezoeken Arie Slob en Gert-Jan Segers Urk en Zwolle. De bezoeken zijn onderdeel van de greet & meet-tour die de oude en nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie Tweede Kamerfractie doen ter afscheid van Arie Slob en als start voor Gert-Jan Segers.

Tijdens de greet & meet-tour bezoeken zij een aantal plaatsen die belangrijk waren tijdens de politieke loopbaan van Arie Slob. Op Urk bezoeken de ChristenUnie-politici de maritieme opleiding, waar ze onder meer een les 'netten boeten' meemaken. Ter plekke wordt ook iets verteld over ontwikkelingen op het terrein van duurzaamheid in de visserijsector. In de oefenstuurhut van de Maritieme Opleiding zal Arie Slob symbolisch het stuur overgeven aan zijn opvolger Gert-Jan Segers. Het bezoek aan Urk is in aanwezigheid van het college van B&W van Urk.

In Zwolle volgt een informele receptie in Brasserie In de Bank van het Leger des Heils. De catering wordt hier verzorgd door deelnemers van het Leger. Slob woont al 25 jaar in Zwolle, was er acht jaar raadslid en was er tevens docent maatschappijleer en geschiedenis. Hij werkt per 1 januari voor het Historisch Centrum Overijssel. Bij In de Bank is er de gelegenheid om Slob en Segers persoonlijk de hand te schudden onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden daarvoor is noodzakelijk. Dat kan via www.christenunie.nl/greet-and-meet. .

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Laten ze maar in zwolle weg blijven. Door hun partij (CU) krijgt zwolle niet meer koopzondagen. Zwollenaren gaan meer en meer op zondag naar omliggende gemeenten die wel met de tijd meegaan en zo krijgt zwolle nog meer leegstand in het centrum. Dankzij CU die enkel naar god luistert die niet eens bestaat. Dan ook de kerken niet vaker open dan 12 keer per jaar dan zijn we ook verlost van die rot herrie wat die kerkklokken veroorzaken. Zo ook nu weer regeert het geloof… weg ermee. Zie wat er in de wereld gebeurd. Alleen maar ellende

 2. Slim om op Urk een alternatief te bieden aan CU en SGP

  Op Urk behaalden 3 partijen allemaal 4 zetels. De ChristenUnie kreeg van de 3 wel de meeste stemmen kwam, maar verloor 2 zetels.
  Ook de SGP behaalde 4 zetels en verloor er 2. Die 4 verloren zetels kwamen terecht bij Hart voor Urk.

  Zullen Arie en Gert-Jan proberen wat stemmen terug te winnen?

  Volgens mij zitten ze in mooi-Zwolle toch wel aan hun max?

 3. Dick, het mag wel maar zoals het nu is is het goed. Heeft niets met geloof te maken. De koopavonden lopen ook slecht, de stad heeft niet echt iets te bieden en mensen kopen veel via internet dus waarom die waardeloze winkels in de stad open iedere zondag etc. Heerlijk hoor die zondag rust even geen gejaag. De riagg is druk zat.

 4. Bedankt voor de info els. Kom wel eens in onze mooie binnenstad, maar niet voor de winkels. Kan dus niet meepraten over de koopavonden en over wat Zwolle nu ├ęcht mist (behalve vwb het stappen van onze jeugd). Die discussie over koopzondag is hier volgens mij al wel meer dan 10x gevoerd. Wat mij betreft gaan ze zondag open, als de winkelier dat ook wil. Vind het nogal belerend overkomen als een politieke partij beslist of mensen die dat willen (of die dat uitkomt) zondags mogen winkelen. Velen genieten van de (zondags)rust en even geen gejaag….ik ook trouwens. Maar ik wil niet voor een ander bepalen of hij/of zij mag winkelen als ze willen. In mijn omgeving zijn ze ook tegen zondag-sluiting.
  Volgens mij lopen de supermarkten die zondags open zijn, wel goed.

 5. Dick, Vind het nogal belerend overkomen als een politieke partij beslist of mensen die dat willen (of die dat uitkomt) zondags mogen winkelen.

  Maar dan is dokter er ook gewoon(omdat men dat wil) en de post(omdat men dat wil) etc. Als je het alleeen aan het volk overlaat wordt het een puinhoop.

 6. Dick, ik denk dat veel mensen blij zijn met een dagje rust! Ik ook even iets anders in de stad zien dan anders, mooie gevels er is zoveel moois waar je in de drukte langs heen vliegt.

Reageer