Buurtschap laakt reactiesnelheid raad Zwolle

Zwolle – Buurtschap IJsselzone is boos. Voorzitter Adri Wever laat zaterdag weten dat een verzoek om een reactie bij de gemeenteraadsfracties van Zwolle al twee weken op zich laat wachten. Dat vindt hij te lang, en vraagt zich af of andere instanties ook de ervaring hebben dat de raad onvoldoende reageert op verzoeken van haar burgers.

Op 5 november jl. heeft Wever een brief gestuurd (zie Lees verder), via de raadsgriffie. Nu ruim 14 dagen later moet de voorzitter van het buurtschap geconstateren dat er geen enkele reactie van de zijde van de volksvertegenwoordigers is gekomen. Dat verbaast de Buurtschap IJsselzone zeer, omdat "van volksvertegenwoordigers wordt verwacht dat deze reageren op verzoeken vanuit de bevolking". Wever: "Niets van dat alles, zelfs niet een berichtje van we doen er niks mee. Dat valt ons tegen en we vragen ons af of dit vaker voorkomt. Als anderen hetzelfde is overkomen horen we dat graag. Dan kan een klachtenboek over dit onderdeel van het volksvertegenwoordigerschap mogelijk het resultaat zijn. Heeft u dergelijke ervaringen mail dat dan aan voorzitter@buurtschapzwolle.nl".

De brief:
 

Gemeenteraadsfracties Zwolle,

 

De geloofwaardigheid van de politiek in het algemeen loopt soms forse deuken op. Uw geloofwaardigheid als gemeentebestuur wordt m.i. op de proef gesteld in de kwestie rond de brug van Groten.

 

Immers u weet, zelfs gesteund door een gerechtelijke uitspraak dat die brug er komt. Uw college van B&W start zelfs een omgevingsvergunning procedure, 6 mei 2015, om het postzegelbestemmingplan voor de brug te doorlopen, uitgelicht uit bestemmingsplan mei 2010 en.

 

Door deze procedure op te schorten wordt u partij in deze zaak. U schaart zich kennelijk achter Rijkswaterstaat. Dit maakt u onbetrouwbaar, temeer daar er geen nadere onderbouwen is op wat prijskreten na. In de door u opgeschorte procedure heeft u het over 1 ½ miljoen, en in de pers staan nu bedragen van 2 a 2 1/2/ miljoen.

 

Zoals u weet, heeft onze vereniging de laatste 10 jaar actief meegedacht binnen Ruimte voor de Rivier en is er nimmer sprake geweest over het waarom van deze brug. Het staat in de Wet en die zijn we gehouden te volgen, dat was steevast het antwoord.

 

Ik denk daarom dat u het college van B&W ten sterkste moet aanraden de opschorting in te trekken en zodoende een signaal van vertrouwen naar de burger uit te zenden. Dat moet zijn “Zwolle staat voor zijn burgers.”

Ik ben graag bereid u of uw fractie nader te informeren.

 

Adri Wever

Voorzitter Vereniging  Buurtschap IJsselzone. 
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Adri Wever heeft zelf genoeg klachtenbrieven gehad en met dezelfde tijdsgeest schrijft hij 20 jaar later één naar zijn oude werkgever.

  Wat een droeftoeter.

 2. Feit is, dat brief verstuurd is op het moment dat fracties druk bezig waren met de voorbereiding van de begrotingsvergadering van 13-11. Die vergadering worden nogal wat stukken behandeld, die allemaal bekeken moeten en waar de fracties wat van moeten vinden.

  Daarnaast, raadsleden doen het raadswerk doorgaans naast hun gewone werk. Dan is een reactie verwachten binnen twee weken toch wel overvraagd.
  En om dan meteen met een klachtenboek te beginnen.

 3. Vergaderen vergaderen daar zijn ze allemaal goed in.Vraagje zit die oud Pvda-wethouder nog steeds op wachtgeld.En schnapsie van Doornemolen strijkt die ook nog lekker de knaken op?

 4. @ Werner, Adrie was van GL. Gerard van D. van het CDA. Er speelde wel degelijk wat mbt wachtgeld Helemaal mbt VVD-er Berkhout, die na 7 mnd aftrad

  SP stelt opnieuw vragen wachtgeld wethouder Berkhout

  18-02-2013⤢De Zwolse SP heeft vandaag opnieuw vragen aan het college gesteld over het wachtgeld voor oud-wethouder Berkhout (VVD). Inmiddels is de heer Berkhout al twee jaar geen wethouder meer, maar er lijkt nog altijd geen zicht op een permanent betaalde functie. Consequentie is dat de Zwolse belastingbetaler, in de vorm van wachtgeld, blijft bijpassen.

  De SP wil van het college weten of de ferme woorden die de wethouder bij zijn afscheid sprak dat hij zo snel mogelijk wilde ⤽ontsnappen⤝ uit de wachtgeldregeling al waar zijn gemaakt, en welke activiteiten hij heeft verricht om aan een nieuwe baan te komen. Ook wil de SP een overzicht van hoeveel wachtgeld er inmiddels is uitgekeerd en hoeveel er nog uitgekeerd zal worden komende jaren, als de heer Berkhout op deze wijze verder gaat.

  En hier

  Iemand nog wat weer gehoord over die erecode?[/url]

 5. Wat een gezeur zeg. Meer dan een miljoen voor één familie is gewoon heel erg veel geld. Daar mag wel even goed over worden nagedacht.
  En een klachtbrief zonder enige vraag: waarom zou daarop gereageerd moeten worden?

 6. Gaat idd wel ergens over bantega

  In de door u opgeschorte procedure heeft u het over 1 ? miljoen, en in de pers staan nu bedragen van 2 a 2 1/2/ miljoen.

  Reageerde alleen even op Werner om 14:39, met misleidende informatie.
  IJsselzone, is dat tussen Harculo, Oldeneelweg en de Kleine Veerweg?

 7. Oeps, nu "moeten" de raadsfracties al op twee brieven van Wever reageren…, want hij heeft zelf de beantwoordingstermijn bepaald: twee weken, en geen dag langer. Droevige arrogantie.

Reageer