Ruime zege PEC Zwolle in Kerkrade

Zwolle – Voor het eerst in dertig jaar vertrekt PEC Zwolle met een zege uit Kerkrade. Op bezoek bij Roda JC wint de ploeg van trainer Ron Jans met liefst 0-5. Daarmee komt een einde aan een reeks van vier wedstrijden zonder zege. ,,Onverwacht een grote zege, maar dat is ook weleens lekker", glundert trainer Jans.

PEC Zwolle kende in Kerkrade een blikstemstart. Al binnen het kwartier stonden de Zwollenaren op een comfortabele 0-2 voorsprong. Bij de 0-1, na vier minuten, was het Bart van Hintum die op de linkerkant mee opkwam. Hij legde de bal panklaar voor Wouter Marinus, die de bal beheerst binnenschoot. Niet veel later was het Ryan Thomas die een penalty versierde. Hij zocht Roda-rechtsback Henk Dijkhuizen op, die Thomas neerlegde in het strafschopgebied. De Nieuw-Zeelander schoot de penalty beheerst in de linkerbovenhoek. Na die snelle voorsprong hield Zwolle de controle en had het zelfs kansen op meer. Zo werd een lob van Ryan Thomas net op de lijn gekeerd door Arjan Swinkels. Aan de andere kant redde Kevin Begois bekwaam op een inzet van Richmond Boakye. ,,We hebben rendement gehad en direct gescoord, dat helpt enorm", vond Ouasim Bouy.

Direct na rust schoot PEC Zwolle opnieuw uit de startblokken. Verdediger Swinkels ging kinderlijk in de fout, waarna invaller Kingsley Ehizibue de bal panklaar legde op Thomas. Hij schoot zijn tweede van de avond binnen. Zwolle kon vervolgens gokken op de omschakeling, wegens de vele ruimte die Roda achterin weggaf. Uit een van die mogelijkheden schoot Lars Veldwijk, na een voorzet van opnieuw Van Hintum, de bal in het doel. In de slotminuut was het Stef Nijland die met een bekeken lob voor het slotakkoord zorgde. En zo beleefden de Zwolse fans die naar Kerkrade waren afgereisd een bijzonder fijne avond. ,,Dit was een heerlijke avond", vond Bouy.Volgende week zondag komt PEC Zwolle weer in actie. In het eigen IJsseldelta stadion wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen koploper Ajax.

Roda JC – PEC Zwolle (0-2).
Toeschouwers: 14.378
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Dijkhuizen, Griffiths (Roda JC)

Opstellingen:
Roda JC: Van Leer, Dijkhuizen (46. Monteyne), Sankoh, Swinkels, Van Peppen, Griffiths (57. Van Son), Faik, Van Hyfte, Paulissen (46. Da Silva), Gyasi, Boakye

PEC Zwolle: Begois, Marcellis, Lam, Bouy, Van Hintum, Brama, Dekker (46. Ehizibue), Menig (76. Nijland), Marinus, Thomas (67. Hebling), Veldwijk

Scoreverloop:
4. Marinus 0-1
14. Thomas (strafschop) 0-2
47. Thomas 0-3
60. Veldwijk 0-4
90+2. Nijland 0-5

Bron: Peczwolle.nl 

 

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Brama vond ik ook goed spelen,behalve de weergaloze Thomessie en Bart.
  Begois hield de goal prima schoon, ook

  Thuis tegen Ajax, altijd speciaal en n bomvol stadion dat achter zn cluppie staat
  Wordt tijd dat we nu s thuis ook weer s van ajax winnen
  Laatste keer was geloof ik een 4-1 met Edwin van Ankeren in de hoofdrol, in 1988-89. Dat seizoen degradeerde pec trouwens.

  Mensen wat beleven we een mooie jaren met pec;)
  En dit seizoen gaan we echt niet degraderen.
  Hoop op n plek bij de eerste 7.


  Maak melding

 2. Ik wil de pret niet bederven, maar even de feiten op een rij. Persoonlijk vind ik het helemaal niet zo’n geweldig dit seizoen. Van de 13 wedstrijden heeft PEC er nu 9 tegen het linkerrijtje gespeeld en het daarin prima gedaan. Vier keer troffen we een club uit het rechterrijtje: daar pakken we precies…. 1 punt! Oftewel: we doen het goed tegen de kleintjes, maar zeer zwak tegen de beteren. Daarom ben ik niet zo blij met het bijtekenen van Ryan Thomas: een speler waarvan het rendement erg tegenvalt, die het in de grotere wedstrijden zelden waarmaakt en daar meestal volledig onzichtbaar is. Komende weken staan de betere ploegen op het programma. Daarna zien we hoe ver we echt zijn.


  Maak melding

 3. 9 tegen het linkerrijtje gespeeld en het daarin prima gedaan. Vier keer troffen we een club uit het rechterrijtje: daar pakken we precies…. 1 punt!

  en dan deze uitleg:

  Oftewel: we doen het goed tegen de kleintjes, maar zeer zwak tegen de beteren.

  Ben je niet in de war met korfbal? Dat volg ik namelijk zelf niet, maar misschien dat het daar net andersom werkt?

  Verder is het misschien goed om dit artikel even te lezen:
  http://www.vi.nl/nieuws/thomas-langer-bij-pec-kan-absolute-topspeler-worden.htm


  Maak melding

 4. @jesse038…

  wat is je punt? Wat verwacht je van Pec?
  We staan 7e en gezien de smalle selectie en de begroting zou een plaats tussen 7 en 11 een goede prestatie zijn aan het einde van het seizoen.

  Het is toch prima wanneer je wint van iedereen in het rechterrijtje. (waar zat clubs staan met een hogere begroting)

  We zijn dit seizoen enkel uit bij Feyenoord en thuis tegen Vitesse weggespeeld, dat valt mee, plus dat zijn ploegen waar iedereen het moeilijk tegen heeft.

  Het gaat voor het 4e seizoen op rij weer lekker met de resultaten, we moeten als fans ook niet naast onze schoenen gaan lopen en ineens teleurgesteld gaan doen wanneer we “slechts” zevende staan.


  Maak melding

 5. Helemaal eens, plaats 7e als einddklassering zou uitstekend zijn. Ik geloof alleen niet dat we dat gaan redden gezien het voorbije en komende programma. En dan resteert een ‘gewoon’ seizoen. Mijn punt is dat TE snelle tevredenheid vrijwel altijd leidt tot teleurstellingen. Te snel hosanna roepen leidt vrijwel altijd tot teleurstellingen, zie vorig seizoen.


  Maak melding

 6. Ik denk eerder dat te hoge verwachtingen leiden tot teleurstellingen.

  De doelstelling is nog altijd een stabiele middenmoter worden. In dat opzicht is PEC prima bezig. Een seizoen zoals het vorige is natuurlijk mooi maar een beetje realist ziet ook wel dat zoiets incidenteel is, evenals het winnen van prijzen en het bereiken van Europees voetbal.

  Ik ben in ieder geval zeer tevreden. We hoeven ons weer niet druk te maken om degradatie, de tribunes zijn iedere wedstrijd goed gevuld en het gespeelde spelletje is veelal aantrekkelijk om naar te kijken.


  Maak melding

 7. PEC Zwolle verdediger Bart van Hintum ( 28 ) lijkt na dit seizoen transfervrij een stap omhoog te maken. De linksback van PEC Zwolle is in beeld bij de Nederlandse subtop en clubs uit het Engelse Championship en de Duitse Tweede Bundesliga.

  Scouts van Vitesse, FC Groningen en FC Utrecht volgen hem al maanden. PEC, Van Hintum en zaakwaarnemer Chiel Dekker kwamen eerder tot de conclusie dat verder onderhandelen over het verlengen van zijn aflopende contract geen zin meer heeft.


  Maak melding

 8. Prima dat Bart een keer (nog) ergens anders wil spelen, hij is wat dat betreft al lang trouw gebleven aan Zwolle, maar ik vraag me echt af waar Bart dan denkt dat hij aan spelen toekomt.

  Hij zou dan misschien wel wat meer kunnen verdienen elders, maar (grotendeels) je laatste jaren van je voetbalcarri?re op de bank doorbrengen lijkt me ook niet alles.


  Maak melding

 9. Bart zou het best kunnen redden in de Championship. En gaat er dan niet alleen financieel, maar zeker qua beleving enorm op vooruit ten opzichte van hier. Ik gun het hem wel.


  Maak melding

 10. Ik heb van Hintum bezig gezien tegen Vitesse, in die wedstrijd heeft hij alleen de rug van Rashica gezien. Een stap hogerop? Hij mag heel blij zijn dat hij het blauw-wite shirt van PEC mag dragen, wat een misplaatste hoogmoed. Jammer, al die voetballers zonder enige zelfreflectie.


  Maak melding

 11. als hij de stap kan maken,,,

  Bart zou het best kunnen redden in de Championship. En gaat er dan niet alleen financieel, maar zeker qua beleving enorm op vooruit ten opzichte van hier. Ik gun het hem wel.

  ik gun hem het zeker,

  maar utrech vitass groening ???
  😮  Maak melding

 12. Tegen Utrecht, Vitesse en Groningen was niet alleen Van Hintum slecht. In die wedstrijden speelde bijvoorbeeld ook Ryan Thomas waardeloos. En daarvan vinden we nu met z’n allen (na het potje tegen een dramatisch zwak Roda) dat het een hele grote voetballer is. Lekker opportunistisch;)


  Maak melding

 13. Ik heb het idee dat uhh Jesse een beetje jaloers is op Thomas!!

  Iedereen ziet dat het een goede voetballer is.. Alleen hij mag wel wat meer spek eten, zodat hij minder snel van de bal geduwd kan worden.  Maak melding

 14. Samenvattend: 60 competitiewedstrijden, 6 goals en 10 assists. Dat betekent dat hij in iets meer dan 4 wedstrijden direct betrokken is bij een goal. Voor een aanvaller zijn dat zeer matige statistieken en een laag rendement.

  Heb je ook statistieken van wedstrijden waar Ryan wel of niet in mee speelde.
  Iedereen kan zien dat het elftal beter draait met Ryan dan zonder Ryan.
  Daarnaast kan hij door zijn loopacties ervoor zorgen dat er ruimte ontstaat voor anderen.  Maak melding

 15. Nee, Davy, niet jaloers, dat gevoel ken ik sowieso niet. Wat ik wel ken is bewondering. Voor echt goede voetballers. En het spijt me, maar daar staat Ryan Thomas nog heel, heel ver van af. Leuke speler voor een middenmoter in de nederlandse competitie, meer is het niet. Check de statistieken, cijfers liegen niet.


  Maak melding

 16. Dat was een, toch wel onverwachte meevaller afgelopen weekend.
  Lekker hoor! 😀

  Ik had er een hard hoofd in met onze gehavende verdediging tegen dat lastige, en normaal fel strijdende Roda.
  Maar die achterste linie was bijna niet nodig Zaterdag. 😉

  Marinus maakt een fijne goal na heel goed kijken van v Hintum.
  Ook Bart zijn voorzet op Veldwijk was netjes, al had ik het idee dat de keeper van Roda daar makkelijk had kunnen ingrijpen.

  Blij dat Begois weer onder de lat staat ook.
  Een degelijke keeper die, mits fit, van goede waarde is voor PEC.
  Hetzelfde eigenlijk voor Marcellis, al had ik hem persoonlijk na z’n debacle met NAC toch wat minder ingeschat dan hij nu lijkt.
  En Nijland, tja wat moet Jans nu met hem?
  Proberen te verkopen en verder kijken, of toch maar houden?
  Best wel waardevol met enige regelmaat.

  Thomas was inderdaad erg goed bezig weer, toppertje! 8)
  En dat is echt niet omdat hij nu eens twee goals maakt hoor.
  Van Thomas weten we al zo’n beetje sinds z’n aankomst in Zwolle dat we nog veel plezier van hem kunnen gaan hebben.
  Wat hij aan ervaring en kracht nog te kort komt maakt hij ruimschoots goed met inzet wat mij betreft.
  Die jongen heeft een drive die ik bij heel veel andere (jonge) spelers gewoon niet of amper zie.
  Alleen al voor deze eigenschap verdient hij alle lof.
  Misschien moet Veldwijk (sjok, slenter…) eens vragen aan Ryan wat zijn geheim is?

  @Jesse038 Je kan niet serieus verwachten dat een knaapje van 17 die door een clubje als PEC van de andere kant van de aardbol naar Holland wordt gehaald na twee jaar ineens wereldtop is.
  Voor PEC is hij van zeer grote waarde geweest tot nu toe en dat neemt alleen maar toe dit huidige seizoen.

  Ben benieuwd voor hoe lang PEC hem weet vast te leggen.

  Vandeweek Ajakkes op bezoek, 🙂 heb er zin in!
  Hopelijk zijn ze nog wat aangeslagen van hun wedstrijd tegen Celtic.
  3-1!  Maak melding

Reageer