Jan de Vries prins d’Oelewappers

Zwolle – Zaterdagavond 21 november 2015, heeft Carnavalsvereniging d’Oelewappers in hofresidentie De Vrolijkheid hun jaarlijkse Prinsenbal gehouden.

fotohoogheid_1.jpg 

Na het openen van de avond door de voorzitter en de binnenkomst van Prinses Wéjé en haar vriendinnetje was het tijd voor enkele plichtplegingen. Een dankwoord voor de afgetreden bestuursleden, het voorstellen van nieuwe bestuursleden maar ook zeker niet te vergeten het ontvangen van verscheidene gastverenigingen hoort hierbij. Nadat de ceremonie is overgedragen aan de ceremoniemeester van deze avond stroomde de zaal vol met carnavalsvierders. Dit alles onder de muzikale begeleiding van hofkapel de Deurbloazers uit Deventer.

Omstreeks 21.45 krijgt de abdicatiecommissie de touwtjes in handen, en is het voor Prinses Wéjé en haar vriendinnetje echt tijd om afscheid te nemen.De abdicatiecommissie heeft dit keer gekozen voor een bewegelijk afscheid. Daar oud Prinses Wéjé en haar vriendinnetje in het verleden dansmariekes zijn geweest, mochten zij hun danskunsten nog eenmaal ten uitvoering brengen. 
 
Om 23.11 was het dan zover. Na maanden van voorbereiding in de mijnen, het zwoegen en zweten onder de grond, zag de nieuwe Hoogheid der Oelewappers: Prins LOLium I  eindelijk het daglicht. Met 2 adjudanten aan zijn zijde; Admiraal Aqua en Luitenant Humus kon dit trio dan eindelijk de Zwolse Grasmat betreden. 
 
Met de leus: “Met Prins LOLium op de mat, spelen we elke zaal plat”  
 
Prins LOLium I, beter bekend als Jan de Vries is geen onbekende binnen  het Carnaval. Hij was zelf al 4 keer eerder adjudant. Ook Admiraal Aqua, een aantal jaren geleden Prins Fust bij Carnavalsvereniging de Pompestompers en lid van de Deurbloazers is geen onbekende. Voor de Oelewappers de meest bekende van dit trio, is Luitenant Humus. In het dagelijks leven René, lid van de Raad van Elf der Oelewappers.
 
Na de bekendmaking van de 52e Hoogheid bleef het nog lang gezellig in de Vrolijkheid.
Artikel delen:

Reageer