Bekeravontuur Be Quick is voorbij

Zwolle – Topklasser HHC is vanmiddag te sterk gebleken voor Be Quick. De roodzwarte ploeg, die verdienstelijk spel liet zien, moest uiteindelijk met 0-3 de meerdere erkennen in de ploeg uit Hardenberg. Voor wie er troost in vindt: in competitieverband wist HHC vorige week ook met 0-3 te winnen van koploper Spakenburg.

Buimer (bijna fit) en Blom (te laat gearriveerd) blijven bij Be Quick aan de kant. Toeschouwers zien, en dat valt op voorhand te verwachten, dat HHC het betere van het spel heeft. De eerste echt grote kans is er na een kwartier als Philip Ties voor Wibo van Dijk opduikt. De keeper van Be Quick zal hier echter als winnaar uit tevoorschijn komen. De vreugde is echter van korte duur als Koos Werkman een minuut later een corner binnenkopt: 0-1. Uiteraard ziet Be Quick voor de pauze de Hardenbergers nog wel eens vaker in de buurt van het doel komen. Zelf sticht het zo nu en dan gevaar met de snelle voorwaartsen.

In de 56e minuut zal Mark Veldmate de 0-2 binnenschieten. Hij neemt een afvallende bal op zijn pantoffel en ziet die in het doel verdwijnen. Be Quick kan er in de tweede helft niet heel veel meer tegenover zetten. Een mooi schot van Roan Admiraal verdwijnt net over het doel en daarmee is het belangrijkste wapenfeit wel genoemd. Het slotwoord is dan nog aan Mark Veldmate die vlak voor tijd de 0-3 van dichtbij kan binnentikken. Daarmee is voor Be Quick het bekerverhaal uitverteld. Groot is de domper niet, want de neuzen staan na de wedstrijd al weer snel de goede kant op: namelijk in de richting van Zutphen.

Want volgende week zal de tegenstander FC Zutphen zijn. De wedstrijd zal aldaar worden afgewerkt.
Be Quick-trainer Arnie Pot: "Organisatorisch hebben we het goed gedaan. Het was vooral niet de bedoeling dat we met 6-0 of 7-0 zouden verliezen. Van een Topklasser kun je met 3-0 verliezen, maar ik baalde echt van dat laatste doelpunt. 2-0 staat nog net wat leuker."
Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Rob Huisman, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Ties van Wijk, Frank Oosterhof, Onur Tekay, Talha Ozen (50. Yordi Veldman), Roan Admiraal, Mark Meijer (60. Cas Duiker) en Sander Aarten.

Artikel delen:

Reageer