Kunstenaar Rudy Simon exposeert in Het Langhuis

Zwolle – In de Zwolse binnenstad is zondag een nieuwe tentoonstelling geopend. Kunstenaar Rudy Simon toont in het middeleeuwse pand Het Langhuis de expositie: Hyperfocus. De expositie is tot en met 27 december te bezoeken. Tijdens de opening sprak filosoof Onno Zijlstra over: Kunst, waar is het goed voor? Naar aanleiding van het werk van Rudy Simon. Hiernaast was er muziek van Jarno en de Tamme DJ.

img_5469.jpg 

De werkelijkheid is hoe jij de omgeving ervaart. De kunstenaar gaat de afgelopen jaren als het witte konijn door het leven, met een horloge dat steevast twee dagen achterloopt. Verloren in zijn eigen wereld die hij langzaam laat oprijzen uit duizenden stukjes populierenhout. Uren achtereen zaagt, snijdt en plakt hij gedreven door de drang tot creatie. Geen rust kunnen vinden tot het onbekende doel is bereikt. Deze expositie is het werk van een romanticus die de zin boven het nut plaatst. Met werk dat voortkomt uit zelfbeschouwing, emotie, intuïtie, spontaniteit en een grote verbeelding . Een stil protest tegen de steriele, ingekaderde, digitale wereld waarin de rede centraal staat. Werk waar zowel de kunstenaar als de bezoeker met elke blik weer iets nieuws ontdekt. Een labyrint waarin je jezelf kunt verliezen.

img_5503.jpg

img_5444.jpg

img_5501.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto's… 

 

Openingstijden van Het Langhuis: woensdag t/m zondag tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Toegang is gratis.  

Het Langhuis is een kunstenaarsinitiatief en expositieruimte voor hedendaagse beeldende kunst. De expositieruimte bevindt zich sinds 1976 in een monumentaal pand in de oude binnenstad van Zwolle. Het hele jaar door worden er unieke tentoonstellingen georganiseerd.

Meer info: www.langhuis.nl

img_5458.jpg

img_5510.jpg

img_5512.jpg

img_5491.jpg

img_5476.jpg  

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer